Friday, July 22, 2011

Heboh dah


Isu pasal Barbican ni dah lama kecoh kan sebab org cakap x halal.
aku rase 1st impression org ingat arak sebab dek kerna botol dia tu.
masa mula2 aku duk tengok budak2 negro n Iranian yg teguk barbican ni kat depan 7-E n dekat kedai makan Saba' dulu pun aku sangsi. yelah rupe cenggitu kan.

tapi nasib baik le rasional sebab duk fikir kedai Saba' tu owner dia sah2 la muslim. ape nak buat dosa ke kalau jual arak dlm menu dia kan.

Teringat bila someone told me camne dia kene tazkirah kat depan 7E DAnau Kota sebab duk minum Barbican ni secara berjemaah dengan anak2 sedaranya. Beliau ckp dia layankan aje pakcik yg duk nasihat tu. nak explain pun x sanggup sebab x nak malukan pakcik yang prihatin tu.

So rasernya tokey BArbican ni patut tukor sket design botol Barbican ni supaya org x confuse dan silap menghukum. macam kite tgk lelaki menyerupai perempuan n vice versa. berdosa kan kat manusia yg berupa tu. tapi kalau botol Barbican ni?
fikir2 lah


notakukukakiku::gigih siapkan keje kat umah ni..

1 comment:

  1. Kena check juga alcohol content... kalau lebih 0.5% dah jatuh haram... huhu

    ReplyDelete