Friday, July 22, 2011

Perihal rutin dan bukan lagi rutin

Assalamualaikum...

Kadang susah nak tune life kite yang sedia ade rutin nak buat itu ini, nak pegi sana sini.sangat2 sukar dan tak biasa di buat. agak janggal.

Itulah yang aku hadap dan tempuhi sepanjang 7 bulan (nak masuk bulan ke 8 dah).camne nak tune dulu duk umah bujang..kalau dulu boleh kata seminggu tu jarang x kuar malam. paling tak pun keluar makan incase malas nak masak. ari2 lain tu pegi psr malam la, pegi econsave la. pegi Alamanda la.

Tu dulu la 7 bulan lepas. now kuar malam seminggu sekali pun susah nak dapat. kalau keluar pun pegi isi minyak kete. kalau balik opis lewat n keluar merayau malam tu pun jarang kecuali kuar dinner lepas abis keje.

sangat berbeza situasinya.kalau makna tiba2 nak kuar malam tu sangat TIADA. dan kalau keluar pun selalunya pegi join aktiviti opis mcm main futsal.gigih la pegi kan . yelah nak buat alasan anak x de anak lagi, nak bg alasan laki x izinkan laki pun takde kan. nak ckp x leh main futsal sebab caesar x pernah bersalin lagi la plak..opsss.. so join je lah.

So, jangan lah ajak i kuar malam just nak kuar dinner or nak ajak i round2 pegi I-city Trg ke, nak ajak gi join segala mak nenek bentuk pesta ke hiburan ke. Bukan kate my mum x bg or my sista or brother x bagi. Tapi i yang x berminat nak pegi pun.
Usah di tanye kenapa n mengapa.

So, rutin lama i x leh diguna pakai dah sekarang ni sebab rutin br i lain sesangat. bukanlah kate berlaki beranak berkahwin or berubah status dah. sebab x de sebab pun.

Sekian, terima kasih.

notakukukaki::aku sangat x suke bile sampai part org meroyan x tentu pasal kat org yg x tau apa2. tobatlah pokcik oi.

5 comments:

  1. ganu ada i-city gak??? wow cer tepek cer tepek pic nye nk tgk sama ke tak ngan s.alam nih

    ReplyDelete
  2. i-city yg x serope i-city..hahah ala belakang pasar payang tu..br ader 7-8 pokok menyala gitew

    ReplyDelete
  3. kkdg sampai satu tahap tu, kita rs malas nak ke mana2 dan rs dok umah lagi best...

    ReplyDelete
  4. I agree with u. Sejak balik KL rasa malas aje nak keluar after hours/weekend walaupun ramai kawan2 ajak... hehehe.... mcm nak dok rumah... pastu jenero... :P

    ReplyDelete