Friday, February 24, 2012

Aku Bersahaja

Aku Bersahaja – Rossa & Taufik Batisah

Bisakah ku menggapai bintang yang bersalut indah,
Bisakah ku menebak masa cintakan tercipta,
Bisakah ku huraikan segala misteri dunia,
Bisakah ku mengucap cinta untuk selamanya
Inginku pupuskan segala tanda tanya yang terbelenggu di jiwa,
Sulitkah mahuku cuma untuk mengucapkan cinta

Aku bersahaja,
kamu yang luar biasa,
Bukan syurga yang kupinta,
Hanya secebis cinta yang terbazir didunia,
Aku bersahaja,
Menanti di tebing sana,
Haus tak terarah,
Hanya satu yang ku pinta,
Seteguk air cinta,
Bisakah ku huraikan segala misteri dunia
Bisakah ku mengucap cinta untuk selamanya
Inginku pupuskan segala tanda tanya yang terbelenggu di jiwa,
Sulitkah mahuku cuma untuk mengucapkan cinta,
Aku bersahaja,
kamu yang luar biasa,
Bukan syurga yang kupinta,
Hanya secebis cinta yang terbazir didunia,
Aku bersahaja,
Menanti di tebing sana,
Haus tak terarah,
Hanya satu yang ku pinta,
Seteguk air cinta


p/s:x masuk opis seminggu byk keje tangguh. lusa bakal x masuk keje lg 3 ari.

Monday, February 20, 2012

Kisah di KL

Kursus oke.
penginapan nice. but the food yucks.
That's why la everynite kuar jenjalan cr makan.
Jumpe org pelik2, yg status isteri orang tapi ngaku single. entahlah dunia.

Paling stress last day kursus which on Friday. udahnya release stress gi shopping. melayang lah RM500++ gile betol. t[p Alhamdulillah, sejuk sket ati.
kesnya last day uncle india fasi group ni dtg ckp ade org merisik ty either im single or married. haruslah i jwp single but not looking dgn kata lain NOT AVAILABLE la.
sampai abis kursus uncle tu keep on ckp Patah ati la kawan i tu. kesian dia.
Hello, nak tanya, ty jelah depan2 pakai2 org lak kan jd tukang risik. ape kes.

ari nak blk stress jugak. erm..

p/s: Tumpang kesian dgr citer org kene tumbuk. Nway happy belated befday. harap2 suke lah adiah tu

Wednesday, February 8, 2012

list

okeh meh kite listkan azam2 yg hendak dicapai aka sasaran keperibadian tahunan (SKT) maklum le dah 31 kan tahun ni.owh i sgt lah idak segan silu ngaku umo i 31.

so antara perkara2 yg hendak dicapai
~x nak marah2 org membuta tuli
~x nak buat muke ketat je (cepat berkedut lak org kate)
~x nak badmood x tentu pasal
~nak train diri sendiri jd lemah lembut sopan santun walopun tgh stress keje n tgh naik angin
~akan lebey berterus terang kalo ade x puas ati or rs perlu bercakap
~nak kurus sket(konpem2 ade yg bantai gelak nih)
~nak start memikirkan masa dpan(mcm x de masa depan je sebelum ni. hahaha)
~akan sentiasa buat sesuatu yg membahagiakan diri sendiri asalkan x langgar perintah agama

Tuesday, February 7, 2012

which world im supposed to be

wokeh , saya sgt stress arini. dengan perangai kawan2 di opis. kawan ke?
ade yg sentap x tentu psl x nak bercakap dan tunjuk muke masam.makcik pi,ingat muke ko cantek sgt? its ur own business lah nak sensitif ke ape, tp jgn libatkan org len bleh?

Ade lak yg dungux brape nak cerdik , org len dah siap SKT dr last week. boleh lak dia x puas ati sound aku br bitau dia sebab lg 30 minit nak kul 5. apekah. ko keje dh brape lama ni?org lain keje jawatan plg bawah n setinggi2 jawatan pon siapkan SKT ko boleh lak mcm katak duk bawah lubang cacing x tahu ape2. dah ko ke hulu ke hilir kat opis ngalahkan jaga. x heran ke tgk org len buat SKT. lainlah kalo ko keje makan tidur n duk tgk video je kat opis kan.

kadang2 tertanya2, apsal la aku x meneruskan episod kehidupan aku dlm dunia lebih intelektual setaraf dgn kelulusan. apsal nak jugak aku terperangkap dgn manusia2 yg kurg cerdik menerajui hidup dan kerjaya masing2.(ade je org2 yg belajar x pandai, tp keje bagus dan sgt disenangi ramai)

haish.i need to rethink bout my future la.