Thursday, April 30, 2015

jangan jadi penceroboh

Masih lagi etika beradab,

kita kalau dah berambus dari sesebuah rumah sewa tolong jangan
duplicate kunci rumah dan dtg time tuan umah tiada di rumah,
andai ade kehilangan barang atau kerosakan barang anda mungkin
akan dituduh dan didakwa. Kami tak teragak2...
terkejut ye elok2 bukak kunci pintu tengok ada org dalam rumah?
terasa kantoi tak? terasa gelabah tak?

ye anda, yg suka stalk blog saya tu

Wednesday, April 29, 2015

4 jam di unit kecemasan

Assalamualaikum

Teringat penglaman di unit kecemasan Ahad lalu

1 kes nenek jatuh tersembam di bilik air (muka penuh darah)
1 kes budak tertelan duit syiling
1 kes student digigit lipan
1 kes sakit dalaman katenya
2 kes sakit jantung
n sadly
1 kes kematian adik berumur 11 tahun...

macamana sebak kecoh dan perasaan bercampur baur, waktu aku tengah kesakitan melihat saudara mara menangisi kematian..
sang ibu meratap, abangnya mengesat air mata, alunan bacaan yaasin di pasang di unit kecemasan..

Membuatkan aku lebih bersyukur dengan kehidupan

Monday, April 20, 2015

my BFF

Assalamualaikum

Lama sungguh tak bersua muka nearly 3 to 4 years. thanks to all media social apps which allowed us to be connected although she is far away in Ulsan, Korea..

banyak sangat perkara yang nak di chitchat kan dan banyak yang i missed.. but Alhamdulillah, for what ever achievement she had, im strongly support, always..

thanks for being my fren.. since 1997.
thanks for lending ur mama too especially part membebel why im still single :)

Thursday, April 16, 2015

Adab

Jagalah adab kita terutamanya dengan yang paling dekat dengan kita.

1) beradablah dengan Tuhan
2) Beradab dengan keluaraga terutamanya yang lebih tua ibu bapa paling penting
3)Beradab dengan orang sekeliling, teman serumah, rakan sekerja dan sesiapa yang selalu kita jumpe


Beradab di dari banyak perspektif, bukan sekadar kita hormat, cakap sopan santun sahaja, tapi hormatlah hak2 mereka ni.
Jangan duk ingat hak kite