Thursday, May 30, 2013

Edisi:: Perlu ke bagi peluang?

Dia tak henti usaha
Dia x henti merayu

masih x terbuka lagi pintu hati ini

kerna yg datang terdahulu telah meninggalkan tembok batu+besi

Tuesday, May 28, 2013

Langkah.. di sini bermula

langkah ku atur laju
kerna aku tidak bisa lagi menunggu

Menantimu saban waktu
Tanpa kata penyudah

Ku hayun kaki meniti hidupku
Kerna tiada lagi kamu di sini

Ku terima ketentuan ini


Alhamdulillah

Wednesday, May 22, 2013

Ajal Maut Ketentuan Allah

Siapa kita nak menidakkan kuasa Nya.
Siapa kita nak menyalahkan makhluk lain?

Kita mampu merancang DIa yang menentukan semuanya.


~teringat my Along citer psl sorg adik ni umo 11 tahun yg accident n ade head injury..
suprisingly he survived. ms dalam rawatan ade prosedur biasa nak kene tukar salur tiub ape ntah.
adik tu tiba2 mcm x leh bernafas.. doktor n nurse dlm OT pon dah panik n buat CPR.
umurnya x panjang.

masa masuk OT tu elok je adik tu sembang2 dgn nurses n doktor pakar bitau dia nak jd doktor bile besar.
masa prosedur tukar tiub tu pon his mum x masuk dlm OT sbb very small n simple prosedure.

all teh nurses n few doktor yg incharge menangis n ade berminggu2 sedih dan mcm x percaya adik tu dah x de..
bayangkan mak dia yg duk kat luar OT masa kejadian tu..


Astaghfirullah hal azim.. kuasa Dia dan perancangan Dia, hanya DIa yang tahu ape yg terbaik untuk hambaNya,..

Alfatihah buatmu...