Friday, April 27, 2012

Aktiviti Hujung Minggu time rajin lah

Actually bukan time rajin pon tapi time TERPAKSA. betol MakNgah x tipu pong. Bgn pagi td lepas ade org duk sms 2-3 kali. tgk2 kat living hall dah penuh 1 kotak n berplastik2 brg yg mak pesan suh antar drive tru.Mula2 ingat dah diasingkan lah sbb elok je kan. Sekali bile bukak semua bercampur aduk. botol plastik,kertas, tin2 susu semua. hilang dah lemak2 aku duk mengemas n melipat semacam jenis kotak td. SInce esok aku on duty ngan ENgineer opis aku tuk drive tru Mydin Mall kuala terengganu. jom kitar semula . Opis aku dengan penuh tawadhuk akan membuka satu lagi cawangan Drive Tru di pasaraya Hock Kee Seng bermula 5 Mei 2012 jam 10 pagi. tapi masa launching nanti aku x dak la psl aku g coti2 mesia ke KL+PutrJaya+Cyberjaya+Nilai 3. Kalau ade rezeki jumpe ngan org tu. kalo idak x jumpe ler

Tuesday, April 24, 2012

Limau

Mandi limau. pernah cuba? mas akeick2 dulu selalu tgk my 3rd cousin aka akak pengasuh kitorg duk potong limau nipis n duk gosok2 kat kaki dia. kdg2 dia tenyeh kat kulit kepala. tapi scene yg plg glamer pakai limau ni adalah scene dlm tv watak tok bomoh duk depan kemenyan terbakar depan dai ade satu mangkuk air. n dia potong limau tu buang dlm mangkuk air tu. apekah. mandi limau pernah try? smalam MakNgah try selepas duk tenyeh2 limau kat kulit kepala. wangi. arini br berkesempatan search kat google. katenya tuk halau makhlus halus. dan juga ritual pasangan pengantin masa mula2 kawen. ade pulak cenggitu. ape2 pon byk khasiat limau ni.selain drpd Makngah suke minum limau ais x pon sirap limau. wakakaak

Saturday, April 21, 2012

cerita tentang hujung minggu lepas


Menunggu giliran naik ke pentas. time ni abe2 dikir barat dah amik tempat masing-masing. MakNgah berdebor

Friday, April 20, 2012

ini blog saya (read:suke ati aku le)

saya sgt penat n bz n sesungguhnya sangat MALAS nak update blog.
kalau dulu2 saya menulis tentang hati,perasaan dan ape yang tersirat di hati. tapi semenjak 2 menjak ni saya terpanggil untuk menghadkan saluran meluahkan perasaan saya melalui penulisan2 di blog.

Kerana saya kurang gemar dengan feedback2 yang saya perolehi. saya menulis bukan nak buat orang terasa or terpanggil nak buat serangan balas.saya berblog sekadar meluah rasa hati dan membuang sisa-sisa tensi dalam diri.

jadi keputusannya saya menulis apa2 yang telah saya tapis terlebih dahulu.dengan akal fikiran yang waras walaupun bunyinya sedikit skema. saya tak kisah. sebab semacam terbayang status seorang rakan, tempat paling baik untuk diluahkan segala masalah dan rasa hati adalah dengan Allah s.wt yakni dengan berdoa.

kalau dishare di sini akan menimbulkan rasa kurang senang segelintir orang yang membacanya.
kalau dishare dengan seseorang bimbang dia perasan saya menganggapnya seorang yang istimmewa sedangkan bukan begitu keadaannya.kerana saya seorang yang open bersosial dengan sesiapa sahaja yang saya rasakan saya selesa berdampingan tapi saya sangat tertutup dalam mempercayai seseorang itu dengan sewenang-wenangnya. kerana saya berfikiran saya berada di zon tidak selamat apabila ada ramai orang di sekeliling saya.

Tuesday, April 3, 2012

tabahlah

oke lepas baca header seorng blogger, i had promised myself x mo mengeluh or kutuk2 org lagi dah kat blog.
arini i tgk gambar Raja Muda Perak yg attend konvo poli ungku omar dlm mata sembab n bengkak2. sgt profesional sungguh.

korg agak2 leh tabah ke mcm dia?
i ni nak kate tabah pun idak le sangat. tp boleh bertahan la walopun td duk gegeh menitiskan air mata tgk citer 3 janji bile si Khusyairi tu mati. apekah.

oke x de mende nak melalut pon. cume terfikir esok2 iols mati, ade org akan menitiskan air mata ke tuk i?

Monday, April 2, 2012

Wahai lelaki

Belajarlah buat keputusan. dah namanya pon lelaki. x kan nak suh pompuan buat keputusan je.
kate lelaki itu Imam. tapi x serope Imam pon.

Belajarlah menunaikan tanggungjawap. x kan semua nak mintak perempuan setelkan atau tolong selesaikan. Kata ketua keluarga tapi x de rupe pon.

Belajarlah menyelami hati perempuan. kerana kami ini yang dijadikan Allah untuk jadi temanmu.