Sunday, November 27, 2011

its karma? isn't?

saya seteres n sedikit depress..

tipu..sgt bengang sebenornya.
menunggu tanpa apa2 kepastian sangatlah mendukacitakan

sgt bengang

Thursday, November 24, 2011

Thank You Allah

Kerana aku kuat dan cekal hadapi dugaan hidup
Walaupun adakalanya aku juga pernah tewas
Melawan emosi dan amukan hati

Kerana aku melihat mereka yang tersungkur
Dalam menghadapi musibah dan ujianMu
Menadah tangan aku bersyukur

Kerana hari ini aku belajar
Erti sebuah kehidupan
Yang kadang2 aku abaikan


Alhamdulillah

**semoga kekuatan ini sentiasa bersamaku dengan izin Mu, Ya Allah

Sunday, November 20, 2011

Sunday, November 13, 2011

What Say u?


Selalu kalau orang duk tanye apsal le aku idak le berpasangan lagi sementelaah usia pun dah lanjut remaja purba ni kan. Jawapan plg suke aku jawap adelah "x nak ade komitmen, rimas, n x nak emotially attached".

Tapi lain lah kes kat opis aku ni..kalo staff perempuan di suruh join activity mcm2 sebab komitmen ni le yg dijadikan alasan untuk x masuk or join apa2 yg org lain yg 'kanak-kanak ribena' wajib join..pendek kate manusia berkomitmen inilah yg terlepas dan sangat gumbira kelihatannya dapat melepaskan diri dengan alasan bangangread bodoh.
Senang je ye org berkomitmen ni nak lari dr tanggungjawap di opis ye..

anak itu lah inilah..laki x bg lah (oke fine laki x bagi aku accept la..tp betol ke?jgn propa or reka2 cipta cerita tu.Allah maha Mendengar).
dan jangan la plak bile kite2 yg x berkomitmen ni x dapat nak join program demi melaksanakan komitmen kat famili(parents n siblings or even tok nenek) korg duk cucuk2 org lain dengan kata2
"ye ke tak tu? betul ke? rekaan je tu". org x berkomitmen ngan pasangan juga masih ade tanggungjawap berkomitmen dengan family.

so salah ke kalau aku nak ckp manusia2 ni tergolong dlm golongan pentingkan diri sendiri dan sangat busuk hati..yg penting jgn berhasad dengki ye ngan kitorg2 yg single mingle x de komitmen ni(pasanganlah)..jgn dj KOLOT

Saturday, November 12, 2011

Telah sampai waktunya

Tarikh 11.11.11 mungkin ramai yg menoktahkannya sebagai hari bersejarah tuk meraikan sesuatu..tapi tragedi bas lawatan smalam..sangat menyayat hati.
Di mana semua 36 ahli rombongan selamat setelah bas yang dinaiki terbalik, namun akhirnya ade yang maut akibat dirempuh treler lori pasir.
Alfatihah, semoga Allah rahmatkan roh2 mereka yang terlibat. baik cikgu dan juga makcik UMONO yg menolong tapi akhirnya terkorban..sungguh murni hati arwah kan.

Nila telah sampai waktunya, x de terlewat atau terawal atau terlbeih sedetik pun pasti nyawa akan dicabut,mati tu kan pasti..

So beringatlah..yg mana hidup ni..

Thursday, November 10, 2011

When...........

When it is faded away
Nothing more i could hold
Nothing more could i done

When it is faded away
I pray i would not hurt
I pray i might not cry

When it is faded away
It still leave a pain
It still leave a stain

When it is faded away
I am not regret
Yet I am not forget


HAKCIPTA watachiwa azinsa

**lama x menulis poem cenggini..

Tuesday, November 8, 2011

Monday, November 7, 2011

Sunday, November 6, 2011

Pengorbananku

Berbaloi ke ni?
nak mengorbankan jiwa dan raga ni..
ya Allah, satu je permintaan hambaMu ini..

Jangan huru hara esok sudah lah..
tabahkanlah hatiku..sabarkanlah amarahku..

Ameen

Saturday, November 5, 2011

berhenti berharap

i have learnt something today.. i will keep it in my mind..forever n ever..

berhentilah berharap dengan manusia2 ini yg bergelar LELAKI..
bunyik mcm pathetic sgt kan..

berharap tu dr segi kepercayaan lah..teringat kate seorang opismate
juga seorang lelaki..

"Lelaki ni cakap berubah2 kejap dia sebelahkan ko, kejap dia backstabbed ko..
dah sah2 la lelaki ni x leh percaya..stop believing them"

tu kate dia..


Selamat menyambut Hari Raya Qorban..

**mode::mari membaca buku

Thursday, November 3, 2011

patah seribu

Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku

Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku

Pergilah

Wednesday, November 2, 2011

Suratan Atau Kebetulan

Suratan Atau Kebetulan

Sesuatu yang tak disangka
Seringkali mendatangi kita
Itukah suratan dalam kehidupan
Atau hanya satu kebetulan

Kita asyik membicarakan
Persoalan hidup dan pilihan
Sedang kejujuran semakin berkurang
Masih tiada bertemu jawapan

( korus 1)
Walau kita dihadapkan
Dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati

( korus 2 )
Hingga amat menakutkan
Menghadapi masa depan
Seolah telah terhapus
Sebuah kehidupan yang kudus

Pertemuan sekali ini
Bagi diriku amat bererti
Tetapi ku bimbang untuk menyatakan
Bimbangkan berulang kesilapan


p/s: confuse tu selalu je melanda diri, org kate bisikan syaitan. tapi x salahkan kita berhati2 dalam membuat keputusan.Masa depan mmg tak dapat diramal. Apa2 yang berlaku kenalah hadapi dengan redha..walopun perit..it's life.what ever comes, be strong..ameen