Thursday, May 31, 2012

datang menerpa

oke dah berlarutan lebih kurang 3 minggu.
oke fine. fine n fine.

1st
someone related to me n also kenal dgn dia dtg umah. as org muda belia kanak ribena haruslah iols tunjuk hormat.
bukan tabik hormat ni tau. iols salam ngan makcik tu. n she asked me
" XX(bukan nama sebenor) br bitau 2-3 ari lepas. korg dh putus ye"

oke mak ngah bgn tido sentap ye.


2nd
gi somewhere, i x jumpe my kasut lepas keluar dr satu bilik.sampai i give up jalan kaki ayam


3rd
naik lif jenis yg nak g lobi lif lain. nak g parking kene turun n amik lif lain.
my 2nd life tu, dia x nak berhenti floor yg i tekan. penat i tekan seolah2 punat lif tu rosak.
tp iols x panik pulak tp stil duk tekan2.once dia stop, semua org meluru keluar. lifnya sgt luas mcm sebuah bilik besar.n dinding kristal.diorg lari2 sbb lif tu terbuka n gtertutup dgn sgt pantas , n silap2 boleh tesepit di pintu lif.
n the worst is, i still duk dlm lif sambil2 tekan2 buttin lif .

that's all mimpi je pon. byk lg yg pelik2 n ntah ape2. x lena sgt kot tido sampai mimpi merapu.

Monday, May 28, 2012

ari pening sedunia

pening ngan big bos-x phm la pomapuan tu.. tapi masalah dah 70% setel.

pening bile tlg someone buat surat tatatertib tuk someone yg rapat ngan someone yg buat surat tu

pening sbb lapor. hahaah. ganti lagi puasa lewat2. ader lg 3 ari x termasuk yg arini lah.

pening ngan schedule mak sendirik

pening tapi mcm dh hilang. toink toink toink (hehehe senyum meleret x tentu pasal lak)

Sunday, May 27, 2012

sentap

1st thing Mak Ngah sentap ngan blog ni.. punye lah aku karang berperenggan elok alih2 bile publish dia kuar 1 paraghraph je. camno tu?sentap MakNgah cenggini.

2nd things. mak ngah sakit lengan ni. psl ade reksakse cubit kat opis td. lebam tu idak le lagi. tp sengal2 tulang dah melanda n sakit gile bile pegang stereng dengan meluruskan tangan. agak2 la.walopun Mak Ngah ni nampak cam brutal tp tubuh badan iols ni pompuan ye. kalo dah reksakse yg cubit sakit la. kalo aku x malu aku nangis je td kat opis. Mencikkkkkkkkkkkkkk

3rd third things- puasa ade 4 ari lg x ganti2. apsal la payoh bobonar nak ganti ni?

4th- makngah x nak g pulau perhentian bleh? tarikh sgt x sesuai. time bulan mengambang ye. amat merugikan bile korg2 semua duk mandi manda bersnorkling bagai sedangkan makngah duk tepi2 pantai sajork. nehi nehi nehi. dah le byr beza r,5 je ngan korg. buh aku duk kat dorm je. sedangkan korg suke ati duk chalet. agak2 la nak khianat kat kami yg pompuan single mingle ni.aku makngah sentap dan emosi ni. tahun lepas nyer kes jejantan kene duk dorm korg bising gadudh2 ngan urusetia. tahun ni bile korg jd urusetia korg bg pompuan lak duk dorm. suke ati nampak.

5th-mak ngah kene virus M.A.L.A.S. malas nak update/sambung cerpen/telenovela. malas nak membaca buku cerita yg dibeli. malas nak buat ape yg dirancangkan. malas nak kurus. malas semuanya. makan je rajin. camne tu.

6th- mak ngah asyik teringat kat dia je. dia baca spell ape kat aku neh. dah2 la tu. satu hari kalo x 10 kali bukak page FB dia x sah. kronik dah ni wei.

7th- mak ngah nak cuti sebulan/seminggu leh. setelkan ape2 yg patut setel.


p/s: miss him.............

Saturday, May 26, 2012

my lovely weekend ever

usahlah nak propa sangat. bukan best sebab jenjalan pon. tapi best n best sgt sebab dapat spend time dengan family. with my mum, my sis,my niece n nephews. boleh bake cake. makan2 n berebut channel tv. ow sangat boring ye baca cerita weekend saya. im homely person. mmg la suke pegi jimba2 ngan ngan fren. tp ade satu masa tu i need to be at home. spending my precious time with my family. sambil2 dgr lagu 'bayangan Gurauan' by Ajek Hassan. sesambil duk tunggu kek karamel pelangi ku menyejuk dlm peti ais. sesambil duk promise ngan Aiman nak gi library while the other member of family pegi makan gulai. owh i jenis yg pegi kenduri kendara together with my famili kalo famili terdekat yg kawen. etc: cousins, makcik or pakcik. jiran kawen pon aku x pegi. arini saya telah menolak ajakan beberapa orang untuk keluar dan juga tuk menghadiri kenduri. kenapa? sbb saya terbaca di FB kalo kite seorg yg diajak ke kenduri dan kita bwk kawan. kawan kite tu kene mintak halal dan bayar harga makanan kenduri tu. x mengapa lah sebab kawan yg berkahwin tu jemput sya seorang saje tanpa ade perkataan famili,kawan2 or pasangan. ye ye saya tahu berdosa saya x hadirkan diri ke jemputan tersebut. kalau dia x datang kenduri saya esok(itupun kalo saya nak kawen lah) saya pon x brape nak peduli. saya rasa nak tido lagi tapi mengenang janji2 manis saya kepada anak saudara terpaksa lah saya tunaikan. nanti saya upload gambar kek karamel saya yg x brape nak karamel.

Wednesday, May 23, 2012

ke mana menghilangnya?

penatnya berfikir sampai dah bertempayan air mata keluar.(tipu..nangis on the way blk umah je td. tu pun lepas abiskan duit kat Kamdar). seyes sampai sakit2 kepala terus td. x pasti la sebab nangis teruk sgt or sebab x abis lagi nangis/stress x jugak hilang2. Stress sangat ke aku ni? keje kat opis biase je. sebuk sket2 je la. plus layan budak2 opis yg perangai mcm2 tu kan. tapi still x leh nak buang jauh2 dr x berfikir. penat dah MakNgah ni ha. harap2 keet2 sebelah kat traffic lite td idak le perasan pompuan dlm kete saga hitam BLM duk sakan menangis. sesambil layan lagu Hinder td. sampai sekarang sakit kepala ni. mcm nak tido je tp lapar la plak. dinner x sampai2 lg ni. hilang kawan x de hal pun dalam hidup aku. tapi kalo hilang perasaan tu yg masalah besar. mane pegi perasaan ni. dah dekat cenggini buat hal plak. adoilaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. makngah sakit kepala. nak tido.

Monday, May 21, 2012

Tiada Guna

Tiada guna jika hari ini kita menangis Andai kita lupe apa yang ditangiskan menjelang hari esok Tiada guna hari ini kita berkenalan Andai esok kita mula mengatur lawan Tiada guna mengadu domba Andai diri sendiri tiada sempurna

Monday, May 7, 2012

jenjalan ukur jalan

wedding my cousin Dr NurHafiza Sapie with Dr Affan di Kelab Komuniti Cyberjaya tempat jatuh lagi dikenang. inikan pulak tempat g deting, wakakaka

Wednesday, May 2, 2012

it's very irritating

yes, i do understand when u had ur not-very-nice experience with certain people or certain places. The effect of the situation was a loss of confident with the person himself or something related to them such as his religion, ethnicity or place where he came from. i writing this post because it's irritated me much. Yes, sometimes when we hate someone blindly without no reason at all. every single thing that he did, always looks wrong. U may have ur right to hate certain people but u cannot see the whole person with closed-eyes.u hate them is one thing. but to hate what they do (especially the good ones or positive ones) is not right. Kita mungkin terbawa dengan perasaan yang agak beremosi dan mungkin tanda protes kita itu tidak wajar. sesungguhnya kita boleh membantah tapi dengan cara yang lebih bagus dan profesional. kita juga dalam masa yang sama dapat menjaga maruah dan air muka kita sendiri. Keterlupaan dan kelekaan dibuai perasaan yang kurang bagus ini adalah perkara normal. contoh: apabila bonda tersayang menentang pilihan hati anakanda sehingga tegar memboikot majlis perkahwinan anakandanya. contoh: Suami kita memilih orang negeri2 berkenaan untuk dijadikan madu kita, sehingga akhirnya kita membenci segala macam apa yang related dengan negeri berkenaan. makan, minum, cara berpakaian dan sebagainya. contoh: kita tidak setuju dengan pilihan hati anak kita sehingga negeri asal pilihan ati anak kita dijadikan gurauan sinis. it's not profesional at all dear. u hate them then u tell them to their face la if u think u might satisfied with it. or u hate them then u never ever involve in their life la. dont pretend to b a fren when ur trying to be an enemy. p/s: mak ngah sentap

Bila aku rase busan ya amatk

kek karamel puding ni cubaan kedua. Alhamdulillah berjaya walopun x brape pelangi sgt.huhuhu
gelap lak gambornya
gambar bersuara
kalau takut dengan warnanya or was2, x perlu makan. just tgk je. hahaha padahal x leh makan kan, tu yg mulut jahat tu kutuk kek org