Wednesday, July 20, 2016

Undangan Open House

Salam.

Selagi masih di bulan Syawal ni selagi itulah jemputan ke Rumah Terbuka diterima tak putus-putus. Dan kebanyakkannya pada hari minggu lah. Eh diet pon dah sesat barat ke mana-mana lah macam ni. Ditambah-tambah pulak dengan jemputan para bos-bos (tak pegi karanga de plak yang menyentap)

Last weekend jangan kate open house, kelas LAW aku pon aku skip. Kesihatan tak mengizinkan. Tetiba diberi ujian migrain teruk disertakan pakej gastrik. Sudahnya melepek di bilik dan dan2 tu jugak terbit sikiet rase menyesal apsal lah aku x de laki dan anak2 sebab nak suh masakkan bubur nasik. (nampak tak keperluan nak suruh senangkan kehidupan ?)

Alhamdulillah, dalam pada sakit dan dalam pada line celcom yang lagi teruk sakitnya (nazak dah aku rase), survive jugak lah turun semata nak dapat line sms (ye bukan Whatsapp) classmate inform aku skip kelas. dah waras sket lepas pekena nasik dan ikan goreng cecah budu bagai datang plak ilham rupenya kelas LAW tu instead of pukul 2pm Sir awalkan ke jam 1.00 tengahari (teringat kitorg perli Sir pasal Solat Zohor lewat(sumpah aku rase lecturer UIA x de macam tu kan... kalau kelas tu atau lab tu kene extend kami ramai2 kene halau tuk solat.. tapi ni uni Bumiputra bukan uni Islam.. opsss)

Dalam pada ralat aku skip kelas ( for the 1st time dalam sejarah kot) yelah mende tak pernah buat bila dah tua2 ni baru nak study balik kan..tetibe aku rase Allah nak bagi aku solat zohor awal weekend tu.. then aku sambung Zzzzzzzz. nak contact family pong susah agak2 la kan aku kene turun kat parking lot tu br ade line celcom..

Berbalik pada jemputan rumah terbuka ni.. officially sabtu dah ade jemputan dari BFF zaman sekolah menengah rendah dulu kami geng2 SMKA Sheikh Abdul Malek nak serang rumah pengantin baru kat Pandan Indah. Ahad tu our HOD buat open house di BBB. aku plan alang2 dah sesat ke BBB tu nak usyar lah rumah sewa seketul dua. Jadi nebes lak bile masing2 dah kuarkan jadual kemas barang n jadual msk opis baru.

Harapnya aku boleh behave makan dgn kadar clean diet(konon kan)

p/s: Pakcik, sepupu sepapat yang duk KL x nak buat open house jugak ke? hahaahah

Tuesday, July 19, 2016

Manusia itu diciptakan berlainan sistuasi kehidupannya

Assalamualaikum


Lama sungguh tak bersiaran di arena blogging ni. Bukan apa, tak sempat nak berfikir dah pasal diri sendiri, apatah lagi nak berangan nak imaginasi nak tulis apa di blog.

Gayanya macam sibuk sangat je. Banyak jugak hal-hal lain yang terbengkalai. Yelah nak memblog waktu pejabat kan HARAM gituh. Jadi kene cari masa yang terluang itulah (walopun kat pejabat tu masa sungguh masa terluang).

Akhir-akhir ini saya sering diganggu oleh orang yang saya tak berapa nak kenal dan tak ingin nak kenal. Baik di media sosial dan jugak di arena Aplikasi telefon pintar (nanges tak tengok Mak Ngah translate uols)

Oleh itu, saya telah menghalang insan tersebut dari mengacau kehidupan saya.
Ya terima kasih lah buat sahabat-sahabat dan saudara mara ipar duai yang berusaha nak mencarikan jodoh untuk saya, tapi janganlah mengganggu gugat ketenangan hidup saya. Perlu diingat kehidupan setiap manusia itu berlainan dan seperti yang manusia di sekeliling saya sedia maklum, saya memang dalam golongan pelik dan mungkin jelik bagi anda. Jadi hormatilah hidup saya.

Tidak seperti manusia lain secara khususnya perempuan/gadis lain, saya bukanlah manusia yang suka kehidupan saya diteropong dan diambil tahu oleh orang lain setiap masa terutamanya oleh manusia yang tiada hubung kait ataupun tiada pertalian darah daging dengan saya. Waima dengan keluarga sendiri pun saya pasti mereka juga tahu saya memang jenis yang dilahirkan pelik.

Saya percaya kita tidak boleh menentukan perbuatan atau perlakuan manusia lain untuk berbuat sesuatu cuma cukuplah saya ulangi sekali lagi, berhenti mengganggu. Biarlah saya menikmati ketenangan hidup saya dengan dunia bujang saya (saya tidak malu sedikit pon dengan status saya masih bujang di usia 35 tahun ini dan saya pun tidaklah tergesa-gesa nak menangkap mana-mana lelaki untuk dijadikan mangsa sebagai suami)

Hormatilah privasi orang. terima kasih

p/s: Bukanlah entry kali ini untuk bermegah kerana saya sedar saya bukanlah orang yang lawa dan cantik untuk perasan hot n spicy. cukuplah saya dah meninggalkan tanda dengan block certain people di media sosial dan jangan cuba-cuba nak sms pulok. U are so annoying oke!!