Saturday, February 26, 2011

packed!!

sgt pack hujung minggu kali ini..n akibatnya kesihatan x menentu..
oke..it ended up termuntah di meja makan Restoran Maidah di Gong Kapas..
seyes aku rase macam nak pengsan dah masa tu.
menunggu my sis, my BIL n their children menikmati dinner yg x samapi 40 minit tu buat aku rase mcm dah berjota taun k..
bukan pasal masakan belut tu aku muntah..
tp sebab panas terik yg aku tempuh di siang harinya di Drive tru..bawah khemah ye..
n i feel very tired n had head ache(chronic one)..
n to make them worst, aku leh plak melantak nangka petang tu dgn kepala sakit..makin teruk anginnya..tapi aku tetap gigih pegi event futsal kitorang di saat org lain bg sejuta alasan blk kg la, ence somi x bg pegi la(padahal gi jom heboh..oke aku tuduh diorg je)..
sekali game pompuan lak start dulu..team kitorg menang k masa 1st game tu.kire oke la tuk 1sttimer mcm aku ni score 1 goal kan..sebabnya aku rase lebih byk gelak dr kejar bola..dah la goally nye lelaki..mmg lawak antarbangsa sungguh..


moral of the story
u dun need any symphaty dr org lain tuk citer kesusahan or kepayahan kenapa aku x avoid tuk stay sampai sesi lepak2 minum2 semua tu. n aku x perlu nak berlagak kat org2 lain yg aku score goal.sebab tu semua bukan aku..
aku adalah manusia yg jarang nak cerita psl personal...titik

Friday, February 25, 2011

kisah seorang teman

dalam2 pada melayan lagu Lara Tari Pencinta..
teringat cerita mak tadi..berkaitan ngan teman lama..teman sekolah..
Beliau telah berkahwin tahun lepas.kawennya time cuti sekolah ari Rabu tahun lepas..aku lupe tarikhnya.tapi dlm bulan april kalau tak silap.
memang aku tak menghadirinya..sebab masa tu sebuk nak interview tuk dapat TETAP..so aku rase my future lebih penting dr jaga hati seorang teman yg jenis suke paksa2 orang ni..
so sampai now lah dia keep on blame me n ungkit kesah x dtg kenduri tu..kalau kenduri ari sabtu atau jumaat aku rase gigih jugak aku blk amik cutia ri Jumaat..tapi kalau dah Rabu..tgh2 minggu..dengan jarak umah aku Bandar Baru Bangi- kuala Berang..agak2 la nak kecik hati pun kan..dah la dr preparation n survey tuk wedding dia, semua dia suh aku buat..pemalas betol..dia nak kawen tapi nak senang..kalo sama2 duk BBB ngan aku ni x pe la gak kan..leh la aku tolong mana2 patut.

aku x leh lupe dia paksa aku beli majalah Pengantin yg rege RM9.90 ke RM10.90 tu semata2 dia nak pinjam n tgk pesen baju..motif?kalo aku mmg nak beli x pe la.sampaikan tiap2 ari sms suh aku beli..tapi aku diamkan aje..aku fikir mebi dia x de kawan kot..or stress ngan preparation nak kawen ni..

lupe nak habaq..kawan aku ni dulu keje kat Langkawi(gomen)..then dpt pindah blk Trg..hasil cetusan idea aku suh dia mintak surat dengan doktor since her mum terlibat ngan eksiden n kene regularly buat fisioterapi..

jauh plak aku mem'flashback' ni..nak share cite pasal dia ade problem ngan sominya je(maaf lah sesi ngumpat ye)..masa dia mula2 bertunang dulu dia berlagak ckp laki tu yg tergile2kan dia (ence tunangnya muda 4 tahun ye dan org Kedah)..so laki tu dah janji manis nak dtg pindah Trg lepas kawen..
mmg lakinya pindah..tp dek kerna bininya yakni kwn aku tu sangat MALAS orgnya,..ni diakui adik iparnya yg katenya semua keje dia yg kene buat sebab kawan aku tu x buat ape2 pun..arah itu ini je kat emaknya..mentang2 emaknya x keje..sementelaah dah peknen ni mmg makin teruk perangai..

si somi plak x tahan ngan pak mertuanya yg suke mengungkit n perli2 sebab duduk skali ngan diorg..so suami telah mengajak kawan aku ni duk Quarters..tp kawan aku ni kan MALAS..so dia x mo la..kang nak kene masak, basuh baju, kemas umah etc..

sominya pun memendam rasa..tp sominya itew sgt pandai ye..dia ngadu ckp kat tempat keje dia x best..org lain seme ngulor n asik dia kene ganti org buat keje..dia x larat n penat..plus dia nak active UMNO katenya kat kg halaman dia..n alasan plg buat aku gelak berdekah2 adalah..rege umah di kedah adalah sgt2 murah compared ngan Terengganu...itu alasan hat kawan aku senaraikan..

so sebagai teladannya..kalo kawan aku tu x malas n ikut je cadangan sominya tuk duk asing drpd parents..x payah la laki dia buat alasan mcm2 nak blk pindah Kedah..sebab diorg berdua ni br je berpindah dr Langkawi ke Trg x sampai setahun pun..agak2 gomen layan ke permohonan nak bertkar diorg ni?

p/s::ari ni ari Jumaat..tp aku rase sgt annoyed ngan org ckp 'blue' n mengarut2 pada penghulu ari..sekian..no offend

Tuesday, February 22, 2011

weird--pelik--lain daripada yang lain

Teringat perbualan ngan seorang kawan di pejabat tengahari tadi.
Selepas pulang dari makan, duduk melepak2 ngan geng ketat...
topik sebenar adalah mengenai seorang kawan yang dia x makan ayam kampung.
Satu keluarga memang x makan ayam kampung katenya. bunyi macam tak pelik sangat.
tapi kalo diikutkan insiden di kenduri seorang lagi teman sepejabat kelmaren memang agak kelakar dan kecoh. sebab kawan yang tak makan ayam kampung ni keep on asking ayam kampung ke ayam daging kat kitorg2 yg ada.

Sementelah aku tengok lauknya memang pastu benar ayam kampung adalah juadahnya. tapi kudiamkan saja sehinggalah pakcik seorang ni beritahu ayam kampung.

namun, Nazriey cakap ayam tu semua campur2..ayam kampung dengan ayam daging(sungguh aku x percaya sebab kalo dimasak sekali tahap nak empuk dagingnya berbeza)..tapi penghujungnya kawan aku tu x makan pun ayam yg diambilnya tu..dia makan ikan masin dengan sayur2 sahaja..

BTT,aku rase dalam hidup kite ..selain rutin ataupun perkara2 tertentu yg kita buat kdg2 bg org lain adalah PELIK.me myself was assigned n addressed as pelik by my Along kalo dia nak org cepat kenal/recognize aku dikalangan kawan2 dia lah..
pernah zaman2 i slim2 dulu..bulan puasa blk nak raya..masa tu Along je free yg leh jemput kat stesen bas TAnjong..dia br blk keje n ade kawan dia tumpang skali ke situ..
masa bas aku sampai..aku tgk la ALong aku dgn kawan dia dah berdiri...kawan dia mcm terlebih excited tunggu penumpang2 bas aku turun..(i can recognized her fren since both of them wearing uniform misi tu hah)..
elok2 je aku turun..n salam ngan kawan dia..boleh kawan dia pusing kat Along n ckp..
"Betol la..adik mung ni lain drpd yang lain..sambil sengih2 kat aku" motif sungguh akak tu..
dah la puasa kan..aku malas nak amik tau sgt..sampailah Along aku citer dlm kete..katenya kwn dia tu tergedix2 nak kenal adik beradik along aku..
disebabkan dia pon sama2 nak ke stesen bas so, dia pun excited la nak tgk adik Along aku rupe cenggane..(aku bajet along aku suke cerita cerritut psl aku nih)
so tau ape along aku ckp kat member dia tu..

"Nak kenal adik aku yg no 2 ni senang je..nanti ramai2 org turun dr bas tu..ko cariklah orang yang plg pelik skali..x kisahlah dr segi pakaian ke beg ke..nanti ko tunjuk aku"

sebab tu lah masa aku tuurn dr bas tu dia setuju ngan pendapat along aku..
pakaian aku masa tu?
im wearing mcm blouse x blouse ala2 mini jubah..tp kain cotton..baju jenis button sampai bawah..kaler oren ang..corak2 petak..n pakai henbeg oren jugak striking jugak..tudung as usual la aku pakai selendang..aku rase biase sebab dah terbiasa mcm tu pakai kat uni.
tp sebenornya bukan along aku je ckp aku pelik..hahaha..baik makcik aku...sepupu sepapat belah mak mmg mark aku as lain drpd yg lain..dr segi menu masakan..which x sama level ngan diorg kot..

kes2 lain::
-now lah-budak2 opis hairan aku makan roti telur goreng..sandwich..roti sardin, lempeng pisang as breakfast..sedang diorg makan nasik lemak, nasik minyak, nasik dagang n segala mcm mee n bihun

-kalo ade majlis/kenduri kat rumah..diorg suke rekues dessert kat aku..n segala macm cheese tart blueberry/castart puding/cheese cake aku dituduhnya pelik

-tu x termasuk dari segi menu lauk biasa..kalo diorg dtg makan kat umah tgk pelik je..mesti diorg tuduh aku yang masaknya..

-aku ellergik ngan air soya(pernah warded nearly 5 days sebab sekotak air soya)..but now aku curik2 gak minum..n tahan n je lah akibatnya ape jadik lepas tu)

-aku x suke bubur kacang.. n kacang merah..segala mak nenek berkaitan..aiskrim potong ke..bun ke pau ke ade inti ni mmg aku rejek awal..(ckp psl mkn ni byk mende aku x makan sebenornya)

-taste dlm beli jenis2 baju/henbeg/kasut/sandal..dr segi warna mmg diorg akan tuduh aku punye andai kate tersilap tertinggal tgh2 halaman..eg: ruang tamu..or tertinggal kat dapur umah diorg.pernah skali raya tahun bile ntah..aku pegi ke satu kedai kain kat jalan sultan Ismail..bile aku pilih satu kain n suh die gunting dlm 4 ela..budak kedai tu leh gelakkan aku depan customer yg maha ramai dlm kedai masa tu..katenya x de oeg pilih kain warna tu..dan akhirnya aku sound budak tu dan ckp kat mak aku..aku x akan beli dah kain kedai tu..

byk lg mende2 lain pelik psl aku ni kot..hahaha..x larat nak senaraikan
cume pada aku..pelik ke lain dr org lain ke..yg penting aku selesa n happy..lagipun aku rase x de la aku commit sin pun..
plus aku rase selagi x nyusahkan org..org lain haruslah respek kesukaan n keinginan org lain..tu je

Wednesday, February 16, 2011

PH

Its not about how acidic or alkaline the solution..chewah macam mengenang zaman2 belajo dulu plak..ye dak..

im talking..opsss..writing about Public Holiday..
PH means more to makan..makan ..n makan..
hancuss sudah diet makngah..

since smalam cuti Maulidur Rasul (S.A.W)-aku x memilih untuk cerita sejarah rasul terakhir sebab semua yg beragama islam tahu tarikh lahir Nabi Muhammad..(kalau x tau jugak..x yah ngaku islam la kan)..so lebih kepada nak sharing maring psl ape aku buat PH smalam..

pg2..bangkit tido(kul 5 ye..)then tunggu Subuh..*masalah sukar tidur or tidur x lena makin teruk la skang ni..lepas subuh tido..n terjaga sebab bau sambal bilis..

disebabkan aroma nasik lemaknya yg sungguh lemak2 merdu dihidungku yg dihinggapi jerawat batu(nanges lagi..sakit gile)..terus bangkit tido..tgk2 adindaku duk berfesbuk pg2 bute..(kul 9 tu pg2 bute la kan kalo ujung minggu..)


selesai aktiviti makan2 kul 11pagi..ujan turun buat sekian kalinya..then bondaku decide tuk menyertai aktiviti habiskan duit tuk pakcik Mydin..sebelum balik kg pegi makan2..so dengan gegehnya ke Mydin Kuala Ibai yg sedepa je dr masjid terapung tu..
hancur sudah harapan..TUTUP oke..
so demi x menghampakan bonda yg nak beli span baju katenya..makngah gigih drive ke Mydin Mall..dengan harapan x de la ramai org sgt..dgn perut lapar..ikut ati nak singgah mekdi drive tru..jam dah kul 3.30 oke..

tapi mengenangkan span baju yg riso abis tu..terjah mydin mall dulu..bonda buat2 tanye plak nak makan ke kat kedai Mamak Mayang ape ntah(sumpah aku lupe nama)..pantas aku mengeleng2 kepala..

masuk mydin mall..aku duk usyar tepon C3..x buleh jd ni..kaler pink tu sungguh mengguda..lebih2 lagi bile dpt tahu CIk Jun dah angkut satu..
(*tetibe jd menyesal sebab ade 2 org offer aritu tanye nak besday pressie ape)
makngah jeling2 je x sempat nak tanye rege..sebab ramai sgt duk kerumun pompuan pakai baju ketat tu..lagipun mata dah terlekat kat booth BOdy Shop..

OMG ade BS kat MM..kelas..then ikut bonda beli brg..tu x masuk cerita cashier lelaki yg separa lembap..disyaki telah keje selama 10 jam x henti sebab pekerja shift petang x mai..sib baik muke manis je senyum..
then ujan dengan penuh bergaya..susah ati jap..

tanpa lengahkan masa..terus berdessap blk umah kat BP then blk kg Bharu serada..men tapau je gulai ayam tua,daging masak merah, kacang pjg goreng, pajeri nanas, sambal belacan, karipap segera frozen..n x lupe aku sempat mencilok belimbing buluh Cik Yah(mak sedaraku)

sesi makan kat umah sendiri x yah ckp la..

Sunday, February 13, 2011

makan n makan n makan


lambat pulak kuarkan pix ni..ekceli breakfast ni lastweek..
my mum yang sediakan




This one pasta-my peberet..


n kuah bolognise..mintak ampun ye..x reti nak ejas gambar2 ni..wakakaka


Nasik goreng malas..hehehe



NAsik Dagang..ni dinner ari Khamis..gulai dia..pergh..nanges makan..pedas

Saturday, February 12, 2011

Teringat

Kita selalu teringat dan terkenang2 perkara yang lepas. either perkara/peristiwa tu menyeronokkan, membahagiakan ataupun menyakitkan hati.

Ade yang berkata, manusia menjadikan masa lepas sebagai pengajaran dan guidance tuk masa hadapan yang bakal ditempuhi.mungkin untuk lebih mendapat hari2 mendatang yang lebih gembira, lebih bahagia atau pun untuk tidak mengulangi segala apa yang tidak best yang telah berlaku di masa lampau.

setelah mendapat berita yang amat menyeronokkan dan membahagiakan seluruh famili aku(aku rase semua org gembira dan bersyukur including my niece n nephew)..aku teringat berita yang sama aku terima 8 tahun lepas..meaning 2003..At that time, aku tengah bercuti ujung minggu di kampung halaman..(gigih betol Mak Ngah balik Trg time tu)..mcm x de la beriya sgt gembiranya..my mum je lebih2 excited..maklumlah bakal nak jd nenek..

OWh lupe berkongsi berita gembira yg membuatkan aku terkenang peristiwa lama kali ini. Along aku dah disahkan mengandung anak ketiga. masing2 excited sebab baby terakhir dilahirkan adalah 5 tahun lepas.sila rujuk profile pix Mak Ngah ye..budak yg tersembul dibelakang tu..masa tu die kecik lagi umo 2 thn kot..

Teringat2 terkenang2 masa Kak Yong aka Anis (my 1st niece) dilahirkan..bile dibawak balik ke Trg. kebetulannya pada masa tu, aku baru je abis Praktikal di Kualiti Alam Sdn Bhd. bertungkus lumus dengan report yag harus minima 40 muka surat.

Bingit malam dengan tangisan budak kecik..sampai aku sama2 x cukup tido dan dah jadi ala2 zombi..sama2 kene melipat kain lampin untuk balut badan anak sedara..
mmg kepala pon mcm pening2 lalat the whole 1 week kat umah masa tu.
Maklumlah Anis mmg terkenal kebolehannya suke menjerit n menangis nada suara tinggi..(dari zaman baby sampai dah besar panjang ni)..menyukarkan aku masa tu.
stress x yah cakap la..

Pernah suarakan pada mak..tapi mak ckp tu normal la..kecik2 aku pun suke melalak..huhuh..

Dan sekarang Insyaallah dengan izinNYa..bulan Oktober/ November nanti both ANis n A'iman akan dapat adik..A'iman dan rekues nak adik 2 org..lelaki n perempuan..baru adil katenya.

Teringat saat nak penambahah ahli keluarga ni, buatkan aku sayu sebenarnya.. How i badly i want our lovely dad turut sama2 ada di sisi.
Teringat bile A'iman bercakap last week..
"Adik ngan Kak Yong ni x de Tokki kan"
rase nak menangis dah time tu..x boleh la..Mak Ngah emo..

Monday, February 7, 2011

Is it true?

i came accross this song..petikand r filem anakku sazali kalo x silap

ITULAH SAYANG
Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya
Nampak dipandang

Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda
Hubungan mesra

Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena
Apa mimpimu

Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan
Itulah sayang

Jikalau tidak kerana sayang
Kuntuman kasih tak mungkin kembang
Andainya jemu mengganti rindu
Jambangan mesra tentulah layu

PBAKL

22 April sampai 1 Mei
sedang ebrkira2 menabung dlm tabung ayamku..
tgh berfikir2 nak cuti ari ape
nak berjimba2 dengan siapa-(Amy dah bg mutual agreement)
so sedang memasang angan2 tuk beli buku RAM
Sutera Bidadari..
yg lain2 tu mana2 yg dpt review best masuk list consideration la.

harap2 time tu cuti x frozen.
macam x tau nak ckp kembali ke KL..ala sekejap je..belum offer kepada kak Zie lg

Sunday, February 6, 2011

resepi tuk breakfast


American Breakfast Pancakes

Recipe By :Nigella Lawson
Serving Size : 0 Preparation Time :0:00
Categories :

Amount / Measure Ingredient
-------------------- --------------------------------
1 1/2 cups all-purpose flour
1 tablespoon baking powder
1 pinch salt
1 teaspoon sugar
2 large eggs -- beaten
2 tablespoons butter -- melted and cooled
1 1/3 cups milk
butter for frying

-- Preparation Method--

Theeasiest way to make these is to put all the ingredients into a blenderand blitz. But if you do mix up the batter in a bowl, make a well inthe flour, baking powder, salt and sugar; then beat in the eggs, meltedbutter, and milk, and transfer to a pitcher; it's much easier to pourthe batter into the pan than to spoon it. I like to leave the batterfor 20 minutes before using it; and you may then want to add more milkto the mixture if you're frying in the blini pan, so it runs right tothe edges.

When you cook the pancakes, all you need to rememberis that when the upper side of the pancake is blistering and bubbling,it's time to cook the second side, and this needs only about oneminute, if that.


ni menu yg bakal Mak Ngah buat this week nak mencari pancake syrup tu dulu

Sy Mega Jaya EKspress

SMJE
express la sgt..adoila..Mak Ngah nak mengamuk!!!!!!!!!!!!!!!!
aku ingat dah balik pindah ke kampung halaman ni..idak le lagi aku bersangkut paut ngan kompeni bas yg sgt haprak pengurusannya ini..malangnya, masih ade lagi saki baki busuk dan kotornya bersisa.

smalam suppose my little sista naik bas kul 10.yg dtg bas ke putrajaya/kajang/nilai n bas ke shah alam. ke Kuala Lumpur katenya otw..jalan jem..oke fine.but knowing the management Mak Ngah dah agak something wrong somewhere.

pada awalnya diorg ckp mebi kul 11 bas sampai la..sebab dia gerak lewat sket dr terminal MBKT dlm 10 lebey..oke fine..tp dlm kul 11 makin ramai pakcik2 yg dtg duk tanye n x semena2 kene sembur n kene marah plak ngan tokey bas yg serupe wak joko itew..
pakcik2 yg tanye tu majoriti adalah cikgu2 n pengettua sekolah..so diorg tgk wak joko dah panas..diorg pun main perli2 lagi lah..sebab fon kaunter tu duk ringing lebey dr 10 kali oke..bas tu tokey duk ckp bisik2 ..ape kes kan..Then x semena2 wak Joko tu tetibe dia lock grill plak..macam pelik gile.

kul 11.30pm, my mum suggested Mak Ngah gi buh minyak kete n draw duit dulu.
so gigihlah gi buh minyak kat Petronas..ade la dlm 8 bijik kete duk bersidai rehat2..kedai serbaneka dah tutup..so x leh withdraw duit kat dlm..kene gi bank jugek..ade la jugak pakcik2 yg duk pujuk budak2 pam minyak suh bukak kedai..selambe budak tu ckp..7-e ade kat belakang sana..Encik boleh gi kat situ..hahahahaha

so otw nak gi blk kat stesen bas tu..Makngah tgh duk berkira2 nak gi atm dulu ke nak gi 7-e..sebab litle sista suh top up tepon dia plak..last2 decide gi atm dulu la..
so lepas draw duit..tiba2 my mum called ckp org duk bergaduh nak bertumbuk dah kat kaunter bas tu sebab ade pekerja SMJE tu bocor rahsia bitau bas x de sebenornya..

MakNgah sampai2 tgh ramai gile pakcik2 dah naik angin n bising2..
diorg ckp kene cop tiket tuk naik bas esok pg plak..cemerlang btol..kalo esok x de bas camne?
my litte sista dah badmood tahap gaban dah..muke masam je.
ade cikgu sorg ni dia mmg naik angin dr kul 10.30 lagi..dia bengang bile wak joko tu pesan jgn masuk sokkabar psl kes ni..udahnya pakcik @ Cikgu Ramli tu snap gambar org tgh duk gaduh kat kaunter..dia sound ckp nak masukkan dalam Sinar Harian oke..
ade la gak drama swasta terjadi kat situ since ade kakak n husband dia ni keje 6/2..so bengkak ati la kan.
then lepas cop tiket kitorg balik la..dah kul 12.30 oke masa tu.
sampai kat umah dah jd nak marah la plak..sib baik la dah iron baju keparat kan.
n dah selamat sms org tu.

so kesimpulannya SMJE ni mmg kami satu famili dah banned lama dulu2.tp since yg beli tiket my little sista ni ayah kwn dia..nak buek camno..
psl SMJE ni lah Mak NGah telah mencacatkan rekod perkhidmatan dengan amik EL..

so kepada pihak pengurusan SMJE kalo ade tersesat baca blog mak Ngah..
tolong la ubah pengurusan tu..ni nak naik bas pun main duk je seat mana..esok2 kalo jd apa2(nauzubillah)..boleh claim insurans ke..mcm2 kdg2 tu suppose naik bas lain..disuruhnya naik bas lain..katenya x pe..same company..tolonglah jgn buat mcm naik beca..camne la diorg leh lepas bg lesen kat diorg ni.
kalau kes dr kajang dulu..selalu driver mogok x nak buat trip hari2..so ade masa tu diorg main amik je driver bidan terjun sampai sesat2 masuk putrajaya tu..
adoila..

Mak Ngah nasihatkan tolong tutup la operasi Syarikat Bas Mega Jaya ni.smalam ade gak budak2 yg parents dia jenis tinggal je kat stesen bas tu..nak blk umah ngan ape?
ade yg parents sampai kene sewa van org tuk antar anak ke stesen bas..bukannya org senang..

*mak Ngah emo oke

Wednesday, February 2, 2011

coti2 CNY

ape aktiviti korang sempena cuti CNY kali ni?
balik kampung? bercuti dengan yang tersayang? hadiri kenduri kendara? or just watching Tv @ Home?
haiyo, so lazy la..

CNY=public holiday=lots of makan2, kenduri kawen, kenduri engagement..
penat okay..nak beli adiah lagi

pagi2 dah menjala roti..gigih betol..hehehe..cicah ngan kuah durian..diabetes kejap..

my sis n mum attend kenduri..

Tuesday, February 1, 2011

selsema

i've been too hectic nowadays or my immune system dah x brape nak bagus?manalah tahu selari dengan penambahan usia kan..hahahaha

arini best la kan org wilayah coti2 mesia
adoila...jeles oke..apsal la Trg dulu x tulis tarikh penubuhan negeri..kalau idak bleh la celebrate n sama2 bercuti2 kan..

penat fikir semalaman sampai sakit2 kepala
still lost n x tahu nak pegi arah mana.life is so complicated.
sini sana nak jaga hati orang.hati sendiri?dipijak2

cant wait to have long weekend(x de la lama sgt pon..3 ari je)
dgn keadaan ujan2 macam ni..nak bgn pagi pun payah..
tapi memikirkan org kat Mesir sinun nak makan pun susah dlm keadaan kelam kelibut huru hara.while some of the malaysians umah plak dilanda banjir..
sebab itulah kalau nak mengeluh nak cko hidup kita ni susah banget..
cume fikir ade lg org lain lagi susah..then, kita belajar nak bersyukur n ikhlas dengan setiap ape yang kita buat..
idak le asyik menangis je kalo ade banyak keje..air mata tu x de membantu kita selesaikan masalah pun..
kan uols?????