Wednesday, February 16, 2011

PH

Its not about how acidic or alkaline the solution..chewah macam mengenang zaman2 belajo dulu plak..ye dak..

im talking..opsss..writing about Public Holiday..
PH means more to makan..makan ..n makan..
hancuss sudah diet makngah..

since smalam cuti Maulidur Rasul (S.A.W)-aku x memilih untuk cerita sejarah rasul terakhir sebab semua yg beragama islam tahu tarikh lahir Nabi Muhammad..(kalau x tau jugak..x yah ngaku islam la kan)..so lebih kepada nak sharing maring psl ape aku buat PH smalam..

pg2..bangkit tido(kul 5 ye..)then tunggu Subuh..*masalah sukar tidur or tidur x lena makin teruk la skang ni..lepas subuh tido..n terjaga sebab bau sambal bilis..

disebabkan aroma nasik lemaknya yg sungguh lemak2 merdu dihidungku yg dihinggapi jerawat batu(nanges lagi..sakit gile)..terus bangkit tido..tgk2 adindaku duk berfesbuk pg2 bute..(kul 9 tu pg2 bute la kan kalo ujung minggu..)


selesai aktiviti makan2 kul 11pagi..ujan turun buat sekian kalinya..then bondaku decide tuk menyertai aktiviti habiskan duit tuk pakcik Mydin..sebelum balik kg pegi makan2..so dengan gegehnya ke Mydin Kuala Ibai yg sedepa je dr masjid terapung tu..
hancur sudah harapan..TUTUP oke..
so demi x menghampakan bonda yg nak beli span baju katenya..makngah gigih drive ke Mydin Mall..dengan harapan x de la ramai org sgt..dgn perut lapar..ikut ati nak singgah mekdi drive tru..jam dah kul 3.30 oke..

tapi mengenangkan span baju yg riso abis tu..terjah mydin mall dulu..bonda buat2 tanye plak nak makan ke kat kedai Mamak Mayang ape ntah(sumpah aku lupe nama)..pantas aku mengeleng2 kepala..

masuk mydin mall..aku duk usyar tepon C3..x buleh jd ni..kaler pink tu sungguh mengguda..lebih2 lagi bile dpt tahu CIk Jun dah angkut satu..
(*tetibe jd menyesal sebab ade 2 org offer aritu tanye nak besday pressie ape)
makngah jeling2 je x sempat nak tanye rege..sebab ramai sgt duk kerumun pompuan pakai baju ketat tu..lagipun mata dah terlekat kat booth BOdy Shop..

OMG ade BS kat MM..kelas..then ikut bonda beli brg..tu x masuk cerita cashier lelaki yg separa lembap..disyaki telah keje selama 10 jam x henti sebab pekerja shift petang x mai..sib baik muke manis je senyum..
then ujan dengan penuh bergaya..susah ati jap..

tanpa lengahkan masa..terus berdessap blk umah kat BP then blk kg Bharu serada..men tapau je gulai ayam tua,daging masak merah, kacang pjg goreng, pajeri nanas, sambal belacan, karipap segera frozen..n x lupe aku sempat mencilok belimbing buluh Cik Yah(mak sedaraku)

sesi makan kat umah sendiri x yah ckp la..

2 comments:

  1. mayang village ye...c3 pink!!! suka-suka..tp no 3G kan...cari yg ada 3G la..(padahal aku pun x de)..hahahaha

    ReplyDelete
  2. hehehhe..nak 3G ngan sape Nazrie?

    x bleh lah gudaan C3-pink tu kuat sungguh

    ReplyDelete