Wednesday, March 26, 2014

berkelana ke mana?

setelah hampir 3 tahun 3 bulan kembali ke bumi kelahiran.
nampak gayanya kene berkelana di bumi lain plak..

adoilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Thursday, March 20, 2014

Alhamdulillah

program opis makin menjadi2..
tadi siap dpt call lg budak HR HQ ckp mebi nak close opis Terengganu plak dah..
adoila...

tapi put aside la that bad feeling..
now i just wanna berangan2 lepas exam nak g Ho Chi Minh..

Yes again.. after last visit DIsember 2013

dengan exam yg berderet2 tu..sabor je la..

dengan dia yang dot dot dot lagi..

malas nak kusut2
yg penting saya nak gi holiday..

n stop remind me about plane crash what ever.

jodoh maut rezeki tu semua Allah dah tentukan..
dont talk nonsense like u dont believe in Qadar n Qada' Allah swt

Wednesday, March 19, 2014

P.E.N.A.T

exams will be on 6,7,8 & 11 April..
Good luck then

minggu yang rasa nak pecah kepala memikir dan penat ke hulu ke hilir dgn program.
nasib baik interview zone timur terlepas dari kene handle..
so Pahang uols handle yek tahun ni


am also tired with unfocused person.
penat wei.. aku bukan nak ckp korg ade masalah nak digest perkataan org ucapkan ke ape..
tp aku rase korg pemalas nak tanya kalo korg x phm
n korg tenggelam dalam kesilapfahaman korg tu..
memandai2 x tentu pasal

aish.. penat sgt.

Saturday, March 15, 2014

rentetan

masa ni lah..
pong pang sana sini
semua org salah..
rumusan dia je betol..
membuta tuli

dengar dan fikir. Allah bagi akal tuk fikir.
bukan tuk kondem org.

no wonder u face difficulties with people around u at work
brape banyak kali dah lompat keje?
semua salah rakan sejawat ke?

think think think

kredit pakar diari hati FB

Terima kasih pernah datang, lalu menghilang,
Terima kasih pernah ada, lalu tiada,
Terima kasih pernah menghibur, lalu kabur,
Terima kasih pernah meninggikan harap, lalu menjatuhkan,
Terima kasih pernah mendekat, lalu menjauh,
Terima kasih pernah peduli, lalu tak acuh...











terima kasih atas segalanya

Wednesday, March 5, 2014

keluh kesah sebuah kehidupan

jangan komen banyak sangat la bila baca tajuk entry kali ni..
Mak Ngah stress but baru je rase ilang stress sket dlm 20% lepas berjaya siapkan assignment Math..
Alo ence lecturer pon agak2 la..bagi smalam kene submit sabtu pagi2 buta sebelum test..

bukan ape, bulan Feb ni Mak Ngah banyak travel.. kursus ke IPN Sabak Bernam awal bulan Feb..
middle Feb dah terberjanji dgn mak n litle sis ..terbang gi Langkawi..baru touch down Trg, dah malamnya ke Sungai Petani by bus plak..kursus di INTAN..Alhamdulillah seronok kursusnya..

will make special entry bout that..tunggu free la ye..

dari se awal bulan x fokus study..

tambah plak kelas last weekend sampai 2 hari berturut. buat lagi BBQ dgn geng2 ketat n sporting morting tu..
telan lagi kambing byk2..udahnya Mak Ngah tido dlm kelas math..duduk sikit punye depan..boleh tido..
n 2 chapter x tau ape study.:(

n smalam x leh nak study psl x terbit mood..
Alhamdulillah malam ni dapat study 2 chapter tu dgn gigih n siapkan asgn.
entah betol ke idak x tau ler..

cume nak kene study sendiri another 2 chapter yg konpem ence lecturer x ajo sbb dia ckp susah n dia akan skip.
tapi syg tu markah 30 oke.. nangis aku..yg remaining 70% tu entah betol ke idak buatnya..

yg confirm english nyer subject dah ke laut sebab speaking test blur..duk repeat mende sama..oke nanges kuat2..

test 1 law pon dah hancur sbb amik 2 kali tolak dah 5%..nangis berlagu..

abistu nak score subject ape ni?
aim sem ni nak dean list n nak lg tinggu dr gpa sem lepas..so kene dapat at least 3.8..
possible ke? kot dpt 4.0 aku belanje yg tersayang Nasi Arab...pejam mata bayar..huhuhu

oke..esok keje..
mane nak bgn pg2 nak iron baju n masak bekal..

daaaaaa

Sunday, March 2, 2014

exam just around the corner

officially class dah abis smalam.. tp unofficial classes n tests lom finish lagi..
so still have to travel for classes on weekend..

exam just another a month to go..
cant wait to spend time to Ho Chi Minh again after exam...