Friday, January 27, 2012

it's 31

My pavlova

my mum nasik kunyit

Alhamdulillah. masih bernafas lagi tuk emnyambut ulangtahun ke 31. eceh mcm skema la plak.
Semoga lebih happy lah hendaknya. x mo moody2 dah. wakakka.

p/s:nunggu org tu wish.

Monday, January 23, 2012

kenduri sana sini

start dr Ari Sabtu. byk benor jemputan walimatul urus.
yg mana mampu dan larat dihadiri, maka sampailah saya.
Yang mana x sampai tu harap maafkan lah. jgn esok2 kenduri saya
orang boikot lak.

Kekangan masa, jarak dan komitmen tuk keluarga tu kadang2 menghalang aktiviti2
dan perancangan saya. Yang penting saya ikut instint, hati dan perasaan.

Dan saya x pegi semata2 nak jaga hati orang. (sebab saya lebih suka jga hati sendiri)
tapi saya pergi dengan niat baik nak meraikan dan berkenalan dengan pasangan kwn2 saya.

i learnt from my experience.

p/s: nampak gaya mak saya bakal menerima menantu, plg cepat tahun ni lah. yg plg happy nampak gayanya abg ipar saya. dpt geng katenya. skang dia duk berlagak dia menantu kesayangan since he's the one n only my mum's SIL. sabor aje lah

Saturday, January 7, 2012

Aku benci

Aku benci bila fikiranku diasak
Kerana aku bisa beremosi

Aku benci bila aku tegar buatmu terluka
Kerana aku pasti akan menyesalinya

Aku benci bila fikiranku celaru
kerana aku mungkin tersalah tafsir

Aku benci bila terpaksa memilih
kerana pasti aku akan meninggalkan semuanya

Aku benci bila aku sendiri tidak pasti
Kerana aku inginkan kehidupan yang realiti


nurkilan Miz Ezlin Fizrin tatkala dihambat pedih ngilu gastrik menyerang :(

Friday, January 6, 2012

Latest song by Shahir

Pendam -Shahir

Aku yang mengejar bayang cinta
Kian terbiar
Terpendam kata
Tak terungkap selamanya

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati
Aku yang mengejar bayang cinta

Monday, January 2, 2012

wake up n move one please

Assalamualaikum.
Mintak maaf lah entry blog ni x de sangkut paut langsung dengan tahun baru 2012 ni.
Just nak share pendapat dan rasa hati. Dah lama tengok keadaan ni semenjak dua menjak ni lah kan. Tak banyak saya nak pesan. Terutamanya untuk mana-mana insan yang bergelar perempuan tu. jagalah maruah anda tu. maruah tu bukan setakat dalam pergaulan antara lelaki dan perempuan. Juga dari segi etika menutup aurat serta percakapan lebih tepat lagi aqidah anda.

Jangan sebab seorang lelaki, maruah anda dipijak2. diperlekehkan sedemikian rupa. yelah, kalau dah orang jantan tu ckp dia tak nak. terima je lah kan. yang hadap sangat terhegeh mcm kucing betina gatai tu kenapa? kucing tu x pe lah dia comey dan makhluk berbulu. nampak gedix comey. lagipun dia tu haiwan kan. bukan ade akal fikiran pon.

Sana sini duk canang kat org dan kenkawan "saya ni awek si Polan bin si Polan. Saya sanyang sangat kat Si polan ni. Kalau x de si polan ni maka meranalah hidup saya.. serasa tak bernafas. serasa macam mati jiwa cenggitulah kirenya"
nampak sgt bohongnya. bernafas guna oxygen ye adik2. mati?nyawa kita tu di tangan Allah. jiwa mati? tu namanya mengikut nafsu. org kate ikut hati mati, ikut rasa binasa. itulah dia pesan nenek moyang kita.

kalaupun kita masih muda remaja. ala2 x matang- bohong la sangat. org pompuan lg cepat matang dr lelaki. tahu kenapa jadik macam tu? sebab wujud ruang2 kosong di dalam qalbu(hati) masing2. cube bawak2 penuhkannya dengan pengisian rohani. (bukan refer Cik Rohani Khazari yg buat attachment di Kuantan tu ye).

pendek kata, zaman dah makin maju. Janganlah anda duk tereperuk dan terperangkap dengan cerita2 seperti di dalam novel kisah org putus centa. kisah org x leh terima kenyataan. yes membaca tu jambatan ilmu. penulis tu tulis novel tu bukan nak suh korang tiru, tapi dia nak korang amik yg positif jadikan semangat tuk teruskan hidup. sama lah mcm baca sokabar kesah pembunuhan ke kemalangan ke. bukan diorg saje2 nak report cenggitu. salah satu moral of the storynya adalah sebagai peringatan tuk hidup orang lain.

Sekian. byk sgt dah duk menaip ni. simpan lak esok2 ye..