Friday, September 30, 2011

Someone Like You

Adele - someone like you

I heard, that your settled down.
That you, found a girl and your married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things, I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
It ain't like you to hold back or hide from the lie.

I hate to turn up out of the blue uninvited.
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face & that you'd be reminded,
That for me, it isn't over.

Nevermind, I'll find someone like you.
I wish nothing but the best, for you too.
Don't forget me, I beg, I remember you said:-
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead, yeah.

You'd know, how the time flies.
Only yesterday, was the time of our lives.
We were born and raised in a summery haze.
Bound by the surprise of our glory days.

I hate to turn up out of the blue uninvited,
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face & that you'd be reminded,
That for me, it isn't over yet.

Nevermind, I'll find someone like you.
I wish nothing but the best for you too.
Don't forget me, I beg, I remember you said:-
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead", yay.

Nothing compares, no worries or cares.
Regret's and mistakes they're memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Nevermind, I'll find someone like you.
I wish nothing but the best for you too.
Don't forget me, I beg, I remembered you said:-
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"

Nevermind, I'll find someone like you.
I wish nothing but the best for you too.
Don't forget me, I beg, I remembered you said:-
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead, yay yeh yeah


~Tetibe je terjumpe lagu ni(boleh gitu..) i start searching n dowload memane yg patut lagu Adele ni..

Thursday, September 29, 2011

Tragedi September

Terlalu byk peristiwa yg berlaku dlm bulan September 2011 ni..
starting from celebrating Eidulfitri..
welcoming newborn nephew sampailah some personal
things which byk yg sedey2 je yg melanda.

tak termasuk kes2 tempat keje.

tapi x pelah semoga september 2011 ini cepat berlalu membawa awan hitam kelabu dan bawak awan pink(ade kew?) yg comey secomel biri2 pink dlm citer 10th kingdom tu..wakakak(byk pengaruh Tv la plak)

cant wait for Oktober lak..semoga yang indah2 belaka yg dpt cover sadness bulan September ni

Tuesday, September 27, 2011

Bagaimana Hati Yang kecil Mampu menampung banyak perasaan??

Kadang2 tu perasaan boleh berubah fasa dlm sekelip mata..
geram bertukar marah..marah bertukar sedih.

Betapa agung dan Maha berkuasanya Allah. memberi kita nikmat mempunyai sekeping hati...



-->Hati bengkak tidak kenampakan, bengkak mata kerna menangis jelas pulak nampaknya kan..Kantoi di situ

Friday, September 23, 2011

Kisah bermula di tepi pantai


Perancangan asalnya lepas makan2 menu di atas tu nak le lepak umah member tuk maghrib n lepas tu sambung jenjalan gi expo kat Syah bandar..tp disebabkan tgn gatal nak belek SMS..

"Jangan Balik Lewat. Mak x larat nak masak ptg ni..ramai org dtg td tgk Amsyar td."

Jangan kate putus selera..abis planning pun berubah. terpaksa mengecewakan kawan2 yg lain sebab kesian kat mak. Ade ke anak yg pentingkan diri sendiri?bawak kete pun x leh dah..sebab rase bersalah lak tinggal mak kat umah ngan along n anak beranak layan tetamu..yelah td masa turun kul 5.15 x de org pun dtg umah.

sampai umah tgk kete mak x de pun..terdetik dah dlm ati..mls nak bising2..
elok je msk dlm umah.

"nanti masak sambal ikan bilis tuk nasik lemak esok tu"

anak durhaka jawap,

"esok boleh..bukan x sempat..td br nak kuar ngan member blk bwk kete mcm ape je ingat semua org duk lapar x mkn x de org nak msk..rupenya msk tuk esok!!"

oke..bukan nak ckp aku marah..tp bahaya ye..sebab aku bwk kete laju td..baca msg mak td dah maghrib..duk fikir budak2 nak mkn kat umah..sampai umah camtu lak citernya..
konklusinya sms ptg tuk masak esok ye..

Wednesday, September 21, 2011

slow down

nearly 1 week x update blog..main game kat fesbuk pun dah kurg.
perasaan nak jimba2 sana sini pun makin lama makin kurang dan hampir tadak dah.

nak update blog pun fikir 10 kali since selalunya update blog psl ape yg dibuat ape yg dialami n more to cerita ceritut bout myself.

im gonna think to write bout anything else la pasnih..cukup2 la korg bc psl my life..muak nanti..plus buat ape lah nak diceritakan kat org kan. no need pun.

so fesbuk pun jrg dah sket meng'express' my feeling..unless x tahan sgt dah..karang duk tulis perasaan marah n bengang ade lak kate aku buat dose ngutuk org..oke fine..stop it. kalo x suke baca just hide my status or plg afdal just delete me from list.

ckp psl fesbuk ni..tgh cr masa nak reduce fren list kat FB.yg mana masuk dlm list ntah or x kenal akan di buang la.


notatulisantanganku::i need to back to old version of my way in expressing my feeling, releasing my tension. get back to my diary..i mean written one lah..so esok nak gi cr diari yg dah stop tulis bulan 3 aritu..hahaha

Monday, September 12, 2011

Mana mau lari??!!

Siapa yang tak ditimpa masalah dan dugaan hidup atas muka bumi ni?
Tipu bebenor ler kalau kate hidupnya manjang je happy dan best2 aje..

Setiap orang ade cara mereka tersendiri bagi menyelesaikan masalahmasing2. paling tidak mereka cube bermacam2 perkara bagi mengalih tumpuan mereka daripada terlalu memikirkan masalah itu.

As my nephew. kalau dia kene marah or stress kene sakat(makngah dia lah kaki menyakatnya) laju ajer dia capai pensel warna dan kertas dan terus melukis objek2 kegemarannya seperti Angry Bird, Doraemon Transformer dan lain2 watak kartun. Its good for him actually.

itu cara budak kecik umo 5 thn nak elak dr memikir dia kene marah. bagi kite yang dewasa dan remaja purba ni selalu je buat perkara2 yang tak berfaedah dan kadang2 sgt childish. ade yg manusia jenis pegi hisap dadah le..mabuk2 le(nauzubillah la kiter terlibat kan).
ade jugak manusia2 yg dia x nak fikir masalah dia tu tapi dia cube nak lari dari masalah tu.

Yang paling top dlm perancangan aku dulu zaman2 byk masalah adalah LARI PI DUK OVERSEA..hahaha mcm byk duit oke..siap pakat2 ngan geng2 ketat. nak gi Aussie la Jepun la..jd tukang basuh pinggan pun dakpe kunon lah..jd cleaner ke..(mcm sanggup kan).time2 zaman kegelapan(byk sgt masalah) tu lah mikir ngarut2. tu x termasuk ngan pakwe duk ajak kawen byk2 kali..penat mintak putus..x jalan gak.mulalah buat keputusan blk duk menganggur kat kg.(ade jugak mcm tu yek)

Sebenarnya masalah tu x selesai pun. buat ape nak lari. nak tukar keje. nak elakkan dr keadaan bermasalah tu. jalan plg mudah walopun perit adalah selesaikan masalah tu. kalau x dpt setel 100% cube lah cr jalan, at least 50% setel, yg plg penting adalah move on. bukak buku baru dan tak yah pandang2 belakang lg.

no regret oke. masa silam adalah sesuatu yang berharga untuk dijadikan ikhtibar dan sejarah dalam mencorakkan masa depan kita agar kite lebih berhati2 dan tidak mengulangi kesilapan yang sama, sejarah bukan untuk ditangisi oke.

notakukukaki::arini plg best..melepak kat pusat srevis kete sampai 4 jam..

Wednesday, September 7, 2011

Edisi Flash back

Jangan ditanya aktiviti raya sebab malas bebenor nak citer. Nanti x pasal2 org meluat kan..so just nak kongsi persoalan manusia2 sekeliling yang 'unik' dan 'pelik'

FB1
----
Zakat Fitrah.
Since my late dad meninggal thn 1997..so 1998 my late Tokki byrkan tuk kami 4 beradik ni.but unfortunately 1999 tu my Tokki dah x de..so kami strat byr sendiri lah..(at the beginning my mum byrkan).Lebey kurg dlm thn 2003 ke 2004 dah start byr sendiri n selalunya byr kat Jusco Wangsa Maju n i choose to pay rate yg plg mahal la.Sebab mmg mak selalu pesan, time makan sedap tu x ingat pon org susah kan..so byr plg mahal.
Tapi br2 ni before raya time kecoh2 aku sorg je x byr lg dlm famili ade la sorg hamba allah ni.Tanye Mak Ngah bile n kat mana nak gi byr..siap suh gi byr kat mesjid..paksa2 lak tu..siap ckp "buat ape byr yg plg mahal..byr yg RM5 sudah lah"
terdiam jap aku.bukan ape.aku x tau la mentaliti dia ape kan..
setiap kali ade org ckp psl zakat fitrah ni, dia dah jd mcm pegawai promosi terlatih lak..duk sbeuk suh byr RM5 je jgn lebey2 bazir katenya.
erm..aku end up byr rate ikut nasihat mak aku le kan. heran dgn perangai org2 yang hidup senang tp sgt berkira ni.

FB2
----
Puasa ganti Ramadhan /puasa sunat syawal
~ni pon ade kes ade org ajar aku suh aku niat puasa ganti skali niat puasa sunat syawal.2 in 1 katenya byk pahala.aku mula2 mls nk jwp..dah le puasa kan. tp aku cube lah kongsikan dengan org tu ape yg ustazah aku ajar masa aku sekolah dulu.
Sekolah biase2 je..SMKA Sheikh Abdul Malek. teringat UStazah Rokiah ade bg bandingan dan suruh kami fikir sendiri.masa tu kami form 1.
kate ustazah..ade ke kite solat fardhu tu kite niat solat sunat skali dgn harapan dpt le pahala solat sunat?nak niat 2 in 1 la lebey kurg.so it's same apply to fasting lor. puasa n solat tu rukun Islam..yg wajib x leh buat main2. suke hati nak niat sekali..sebab byk khilaf ulama' psl hal puasa ganti n puasa sunat syawal ni.
kite kalo hutang mestilah wajib byr dulu..kenapa lak nak hegeh buat yg sunat.
kalau mcm tu x yah la solat maghrib/subuh/zuhur..buat solat sunat je dulu.kan dah silap konsepnya tu.

FB3
----
Qadha' puasa/bayar fidyah
~puasa kalau tak sempat ganti tahun berikutnya sebelum dtgnya Ramadhan WAJIB byr FIDHYAH DAN GANTI PUASA bukan ko gi byr je fidhyah pastu puasa ko x ganti..adoila..
kalo tahun kedua masih x ganti lg, bayarah fodhyah berganda..puasa menten je bilangan hari kite tinggal tu..dah beranak pinak, x tau ko x tanya..buat pandai2 je..ni le kate BODOH SOMBONG..org plg rugi atas dunia


FB4
---
Akhirnya satu hubungan
~duk pot pet sana pot pet sini..nak clash ke nak break up ke lantak ko la..
pening dah aku ni.move on la


notakukukakiku::duk list brg nak beli tuk jamuan minum teh cicah biskut raya Jumaat ni