Sunday, November 13, 2011

What Say u?


Selalu kalau orang duk tanye apsal le aku idak le berpasangan lagi sementelaah usia pun dah lanjut remaja purba ni kan. Jawapan plg suke aku jawap adelah "x nak ade komitmen, rimas, n x nak emotially attached".

Tapi lain lah kes kat opis aku ni..kalo staff perempuan di suruh join activity mcm2 sebab komitmen ni le yg dijadikan alasan untuk x masuk or join apa2 yg org lain yg 'kanak-kanak ribena' wajib join..pendek kate manusia berkomitmen inilah yg terlepas dan sangat gumbira kelihatannya dapat melepaskan diri dengan alasan bangangread bodoh.
Senang je ye org berkomitmen ni nak lari dr tanggungjawap di opis ye..

anak itu lah inilah..laki x bg lah (oke fine laki x bagi aku accept la..tp betol ke?jgn propa or reka2 cipta cerita tu.Allah maha Mendengar).
dan jangan la plak bile kite2 yg x berkomitmen ni x dapat nak join program demi melaksanakan komitmen kat famili(parents n siblings or even tok nenek) korg duk cucuk2 org lain dengan kata2
"ye ke tak tu? betul ke? rekaan je tu". org x berkomitmen ngan pasangan juga masih ade tanggungjawap berkomitmen dengan family.

so salah ke kalau aku nak ckp manusia2 ni tergolong dlm golongan pentingkan diri sendiri dan sangat busuk hati..yg penting jgn berhasad dengki ye ngan kitorg2 yg single mingle x de komitmen ni(pasanganlah)..jgn dj KOLOT

4 comments:

  1. Sooooooooo trueeeeeee

    Kalau balik on-time sbb ada komitmen lain, selalu jer kata "Eleh, sibuk nak balik awal gak..cam la ada anak kat umah"
    So, org bujang takleh balik awal??? Bosan la dgr alasan2 org2 yg ber'komitmen' ni. Cam la kita ni takder famili utk dientertain...huhu

    ReplyDelete
  2. hehe sabar2 tapi mmg tu hakikat... mulut masing2 cam ******g
    aku dah muak kena benda2 tu semua.. sbb tu aku agak bitter orgnya... mcm le kita ni sebtg kara.. bujang xsemestinya xde komitmen.. bongok kan

    ReplyDelete
  3. saya setuju ngan plug n layd (eceh skemon lak)..
    tp itu le.. sket2 itu je alasan kan..

    muak dah..

    ReplyDelete