Sunday, July 31, 2011

Azam Ramadhan 1432

Semua orang pasang niat nak buat macam2 kan. nak khatam Quran lah, x nak tinggal puasa (kalau boleh lah kan) lah. Terlalu banyak kalau nak di buat list.

1-Tadarus
Tahun ni Alhamdulillah masih seperti tahun lepas walaupun sudah kembali ke bumi kelahiran, namun tradisi opis masih dikekalkan yakni bertadarus QUran. to fullfill the Khatam QUran ceremony which will be held on 21st August. Our group 3 org n will recite Juz 15, 16 n 26. So esok akan mula recitation.( I wish I would be involved in the earlier part :( )

2-Potong rambut
Oke yang ni x de kene mengena langsung dengan bulan Ramadhan pun. Bukan sebab rimas. Tapi nak kate ubah angin tu ye gak kot. actually aku ade habit yg dari dulu x leh nak di buang. potong rambut kalau ade problem besar or bile frust..x leh nak buang habit tu. kunon2 lepas potong rambut tu mcm ala2 start new leaf lah..(verangan kan..macam masalah selesai pun)..so dari rambut panjang dr kat bwh ni-contoh je sebab rambut aku lg pjg dr tu.
contoh rambut orang lah bukan rambut aku pun

teringin nak rambut pendek mcm ni
oke tak?


This one pun mcm cun kan

so niatnya setelah hampir 3 thn x potong rambut ni..weekend ni nak gi potong rambut..x kirelah

3-buat kueh raya
ni pun jatug kategori verangan gak ni sebab mak i x support langsung. dia ckp beli kacang n kerepek je. alah dulu2 dia muda2 pun dia excited ape buat kueh raya kan...plan nak buat 2 jenis kueh je then nak buat blueberry cheese tart.

4- bukak puasa dgn geng2 ketat
yg ni harap2 lah jadik kan..x dapat ngan my BFF kat uia dulu ngan budak2 opis yng ngam satu kepala pun cukuplah..rasernya will not offer for those yg dah kawen n beranak pinak la.

5-meningkatkan segala macam amal ibadat.
sebab tu la aku ckp aku missed zaman duk uia dulu.kalo kat sana waktu maghrib dah rase suasana lain mcm tau..lepas bukak puasa berduyun2 ni jalan kaki gi masjid. perasaan solat 5 waktu dlm masjid uia tu sgt berbeza dgn masjid2 lain. kalau solat terawih lagi la..(x dapat nak citerkan)..oke fine aku x pernah solat kat masjid nabawi ke kat Mekah ke..tp aku suke sgt solat dlm masjid uia. especially tingkat bawah yg share dgn muslimin tu.

notaamalanharian::oke fine aku sengal malam ni duk minum byk sgt coke kat Mc D petang td.dan setelah dgr gossip2 pelik dan lawak psl aku.sampai satu part aku rase mcm artis plak oke..will share that one in next entry

5 comments:

  1. good luck bebeh!


    selamat menikmati ramadhan

    ReplyDelete
  2. All the best dan didoakan semoga Wata berjaya mencapai sasaran yang diidamkan ;-)

    ReplyDelete
  3. artis? part mana tu? citer skit...hahaha...

    ReplyDelete
  4. nazri, hahahah part kene gossip tu la..Shakir dah citer lom?..x larat nak gelak hokay dgr gossip tu

    ReplyDelete
  5. Selamat beribadah di bulan Ramadhan

    ReplyDelete