Saturday, May 28, 2011

Bisik-bisik Gelora

FInally berjaya abiskan buku Fauziah Ashari ni petang tadi. Dalam sibuk2 ramai org datang berkunjung ke rumah kan.

oke lets do the work

~kisah Umi aka Basrin Umira yg sangat liar, bese la anak tunggal oke. so dihukum oleh parentsnya dihantar ke kg masa tu lg 2 weeks nak dpt result SPM.

unfortunately(drama lah kan), dia kene tangkap khalwat ngan anak pak Imam oke.so kene paksa kawen.ari nikah tu lakinya kene tangkap ngan pak polisi n parentsnya plak accident n meninggal on the dot.

so Umi larik ke London.while the husband went to jail.
7 years past n she come back to Malaysia n sunggu x sangka cempedak jadik nangka dia terserempak pulek ngan sang suami..

mcm2 konflik jadik, ade sedey ade lawak ade cam bangang.

nak tau kene beli le bukunya.ngeh ngeh ngeh..

karya FA ni aku bg rate 4.5/5. since dia x meleret, penulisan dan pengolahan yang matang.i like.

2 comments:

  1. huwaaa aku xsiap2 baca.. =_=

    ReplyDelete
  2. aku dah start buku baru ni Kasih Benar KAsih by Aleya Aneesa

    ReplyDelete