Friday, April 1, 2011

makan langsat aka sesat barat

cerita kali ni of course le bukan pasal empunya blog ni..tapi pasal insan2 di sekeliling or yan pernah berada dalam lingkungan radius kehidupan empunya blog.

actually smalam otw nak blk umah lepas bertweet tweet ngan june jidin..tetibe ade call..cuak pulak tgk bos yg call (hahahaha..) rupenya dia tanye balik umah lalu ikut jalan mana..

Dah la tgh dengar Suria fm masa tu..nak tergelak pun ye..tp ujung2 it remind me to my x-boss(boss kecik). yg sememangnya boleh kate seminggu sekali call tanye psl jalan. kadang2 dia kuar dating nan gfren pon leh sesat jalan n keep calling me for several times in an hour. kalo tgh mood elok, layankan je lah..kalo th syok2 tido malam2 or pagi weekend x de kosernya nak jawap call dia kan.

His trademark quote adalah "i kan orang Perlis, mane tau jalan kat KL ni..nanti kalo x jumpe i call u balik k.bubbye"
mungkin dia lupe kot staff dia ni pun bukan orang KL.setakat nak cari Menara Celcom kat area Jalan Gurney/ Jalan Semarak tu pun dia x tau..tu x yah ckp la kalo ade event, dia lah kecoh duk paksa semua orang naik kereta dia.konon2 nak jimat duit minyak, padahal dia takut sesat.

Pernah terjadi satu insiden di mana my opismate eksiden kete terbalik sebab kene kejar dengan Seladang+Lembu. polis dan pihak2 berkaitan dah lama sampai tp my x-bos ni duk call opis suh i carik kat google map tempat kejadian tu kat mana. tu x termasuk nak ke shah alam dari Cyberjaya, penat kite bitau jalan mana x jem senang nak reach..dia lalu ikut jalan jem jugak sebab jalan tu je dia konpiden.

Paling tak menahan, bile sampai je buat2 muke x bersalah..n mcm biasa lah jawapan dia.
"aku sesat la tadi, silap jalan" dan selalunya dia akan sampai lewat sejam atau dua jam.

notakuku kaki:: selalunya orang lelaki jarang sesat kalau dia dah pernah sampai tempat tu 2-3 kali..tp x apply tuk my x- boss tu

No comments:

Post a Comment