Tuesday, March 29, 2011

cubalah untuk mengerti

Selalunya kita cepat melenting dan 'sentap' bile ape yang cube disampaikan samada melalui oral ataupun dengan body gesture tidak dimengertikan. selalunya kes ngan insan2 terdekat lah. tak kiralah kaum famili ke yang tersayang ke.

Kadang-kadang kita lupe tidak semua orang gifted tuk cepat menangkap ape yang tersirat dalam kepala otak kita yang berselirat tu dan juga yg tersurat dalam hati kita tu.Diorang bukan ade scanner yang canggih manggih mcm buat test scan penyakit tu.lagi kite nak demand kan.

Jarang sekali kita dapat menerima kekurangan seseorang itu (kes lampi ni lah-dont ask me what is all about LAMPI)dengan rela hati.Walaupun sebenarnya kita dah kenal orang tu dari sejak dia baby lagi or dari sejak kita kenal dunia lagi.Sementelah lah kalo org tu br kita kenal sebulan dua kan.

Kerana sesungguhnya kita asyik nak mintak or berdoa agar orang faham dan mengerti perasaan kita tanpa kita sendiri tak berusaha langsung nak memahami dan mengerti perihal orang lain.

Moral of the entry :: bersabarlah dengan manusia di sekelilingmu walaupun setiap masa kita rasa nak mengamuk je

No comments:

Post a Comment