Tuesday, April 5, 2011

depress

Warna baju yg ceria(budak2 opis la ckp) pun x mampu nak hilangkan rasa depress.
dunno why la..pg2 dah nak emosi x tentu hala kan.
but for good reason, it reminds me about death n here after

I keep wondering since Sunday after a bad dream, i lost my tooth. but because of laziness, i just ignore my curiousity. walaupun all the way nak ke opis Ahad tu duk fikir..sape la yang meninggal.
Tapi itulah, org kate mimpi tu mainan tidur. kalau kite nak percaya sangat jadik menyekutukan Allah plak..kan dah jatuh hukum Syirik tu.

Tapi mcm tu lah kebiasaannya..kalau mimpi gigi tercabut..akan dapat berita kematian org terdekat.
Then pg td i mum broke the news..my 2nd cousin meninggal sebab kanser. kanser ape x pasti sebab x sempat nak sembang lama ngan my mum..tu pun main terjah je bilik sebab cari serkup kepala.n a litle bit rush nak gi keje.Arwah Abang Toni ni dah lama kitorang tak jumpe. nearly 10 ke 15 years. me myslef couldnt recall either.jadik sama2 la sedekah al-fatihah tuk arwah.

Tu part 1, second partnya adalah sampai2 je kat depan Wisma MBKT ( my office lor).. tengok la sorg atuk ni..tgh terkial2 betulkan parking motor. motornya mmg dah nampak sangat uzurnya. while his wife duk berdiri je kat sebelah dia. Looking at this old couple tetibe yek Mak Ngah depress x tentu hala. sebab i know one of them having problem with his/her kidney. sebab pusat dialisis kat bwh ni bukak jam 7.00 pagi.

Insidennya berlaku mcm dirancang..elok je lepas park motor tu atok tu terus pusing kat wife dia. she looked pale n no energy actually. Atok tu terus bukakkan tali helmet n bukak helmet.
i cant tooke of my eyes from the couple.. so loving tapi dalam usia-usia macam tu rasa kesian dans ayu tetibe mengusik perasaan aku..
ciss..pagi2 dah nak berdrama plak kan..kalo korg tgk sendiri betapa daifnya motor yg diorg naik, pastu pagi2 dtg sebab nak buat dialisis..tetibe je aku tertanye-tanye, mana anak2 diorg ni.
aku x tau la lepas dialisis tu nanti nenek tu akan rase dizzy ke..x larat ke..or rase lebey sehat.tapi aku rase sangat kesian.

yelah, nak comparedkan ngan aku ni. dtg keje ngan kete (walopun kete hutang bank lagi), tu pun sokmo kuar lambat dr umah, mula lah bwk kete mcm pelesit. asyik nak marah je. tu xcampur pg2 gi beli sarapan mcm2, makan macam. tgk badan la kan..mcm kueh apam dah aku rase..men ebdal je kan.
semenjak 2-3 menjak ni je tetibe rase nak start blk gaya hidup sehat..tu pun lepas nyaris2 histeria tgk bacaan alat penimbang berat kat umah tu.x campur baju2 byk dah x muat.

Bukan saje2 nak depress pagi2 arini, tapi aku rase bagus sebenornya depress ni buat aku terfikir. bile giliran kite mengadap Ilahi..kite tak tahu.sekurang2nya ade kesedaran sket. untuk berubah 100% tu mungkin makan masa. sana sini kite baca berita org ni kene kanser org ni meninggal. ready ke kite semua ni. dgn ari2 schedule pack gile..gi keje pg2 bute..blk umah kdg2 malam2 br sampai..mula lah sebuk nak prepare tuk keje esoknya. ujung minggu duk qada' tido je.

So, berubahlah untuk kebaikan. dan plg penting jaga kesihatan. sakit tu ujian tuhan. tapi kalau boleh elak dan cegah lebih baik kan

nota kuku kaki:: im oke sudah..

2 comments: