Friday, April 15, 2011

cara komunikasi anda

i admit la sometimes when i communicate with someone whom i x suke sgt2 i jd mcm terset dlm kepala otak ni untuk tiba2 je jadik naik darah walaupun or itew ckp dgn penuh sincere nak berbaik2 or bermesra2an ngan I..

Yelah perasaan mcm tu kdg2 out of control.So, bile kite x suke org tu(apply on me je lah kot)..kite asyik nak marah je dn ape jua yg dicakapkannya tu.walaupun kadang2 mende tu informasi yg agak penting.thats my kekurangan lah.x leh nak repair2 lagik..huhuh.

kalau dengan org yg kite suke/senang or kite gembira bersama, apa2 dia ckp pun kite rase leh terima membute tuli(cume lepas seketika or time nak tido mlm2 tu tetibe je dtg ilham salah sebenarnya org tu ckp).see bagaimana silapnya kite meletakkan emosi dan perasaan mendahului rasional dalam pemikiran kite kan.uishh..

dengan oran kite tak kenal, x tahu.tahu2 dia msg kate bertubi2.cara mcm nak berkenalan tapi amatlah annoying.cepat2 pulak kite jatuhkan kesalahan komunikasi dia sangat failed sementelah kite tgk pix dia yg ditempek kat pesbuk itew kite rase ade rupe2 penyangak or penipu plak kan...lailah kite ignore2 org tu.

cube kite fikir, kalau kita x kenal orang yang kite nak berurusan tu, selalunya kite akan mempamerkan skill komunikasi yg paling baik dan berkesan supaya pihak itu menjadi senang hati nak berurusan dan respon dengan permintaan kite kan. tapi kalau sangat tidak sabar dan duk bertanya sampai pihak satu lagi dah ala2 nak jd naga berapi kire failed lah tu(harap2 pelanggan DRive tru 3R Mydin mall x macam tu ye--i wish)

sebab tulah org kate cara komunikasi berkesan adalah kite bercakap/bertanye ataupun menjawap pertanyaan dengan senyuman.
tapi jangan x tau kalau asyik kite senyum kene sergah plak kenapa senyum..pihak yg bertanya tu x suke or senyum n bermuke frenly mcm i kot..wakakakakaa

notakukukaki::sebenarnya nk share psl lain tapi rase mcm too personal nak blog psl tu..kensel

4 comments:

  1. betul tu wata..akak pun macam tu juga..kalau tak suka kat individu tu my approach is sometimes quite rude...

    ReplyDelete
  2. x dapat nak jd fake kan..mmg terserlah kdg2

    ReplyDelete
  3. plug pun sama cam wata..heheheh

    paling tak suka bila org msg kita konon nak berkenalan tp tak mo ckp dia sapa..bila kita paksa2 ckp, dan2 je kata kita sombong lah, tu la, ni la...mmg sgt annoying

    ReplyDelete