Saturday, August 20, 2011

Alhamdulillah for everything

Merujuk my entry beberapa minggu lepas.
Azam Ramadhan 1432
3 daripadanya dah tercapai. yakni azam no 1(tadarus),2(potong rambut) dan 4(bukak puasa). Azam no 5 insyaallah akan dilaksanakan semampu mungkin. Azam no 3 tu suppose smalam tp keadaan kesihatan tak mengizinkan.arini pun stil selsema tapi x seteruk smalam.

Dalam seminggu ni telinga ni banyak terima berita gembira. Syukran jazilan ya Allah.
~Bermula dengan cuti tidak dibekukan tuk staff admin(tapi aku x amik cuti pun..just cuti PH tu je).
~Then dengan bonus setengah bulan yang diberi oleh Kerajaan(x byk pun dapat..tp at least ade dr x de kan).
~Duit raya pun da tukar(alhamdulillah dipermudahkan urusan).
~My sis pun dah tahu result amik dentistry kat UM
~n yesterday my sista dah announce kate kitorg bakal dpt nephew middle September ni..
~Raya ke-3 bakal ke Kelantan (which part kurang pasti sebab Majlis sambut menantu my cousin).
jadiknya sangat teruja nak ke Kelantan walopun dah tahu confirm jalam jem teruk time tu.raser mcm dah lama gila x pegi kelantan.kalau setakat merentasi kelantan tu ade la masa thn 2008.tapi pegi jenjalan n shopping2 was on 1999. thn ni dah 2011.nearly12 years.masa pegi tu zaman iols muda remaja zaman matriks.nak best lagi masa pegi Rantau Panjang tu leh terserempak ngan geng2 senior coursemate kat MCIIUM.teringat lg geng2 abg senior tu bantai gelak kat aku yg duk kendong patung pooh. mula2 diorg tgk aku muke diorg confuse sebab yg dtg rombongan diorg tu semua senior. junior x ajak pun.alih2 tgk aku duk ke hulu ke hilir masuk kedai. sampai ade kakak tu siap tegur aku. dia ingat aku naik bas skali ngan dia. Lupekan kenangan lama tu. yang penting cant wait nak gi Kelantan on 3rd day raya.

Berbalik pada Azam Ramadhan aku yang no 2. br je 2 jam lepas pegi salon gunting rambut. x leh lupa lak bile kakak salon tu duk tanye dekat 5 kali x menyesal ke dtg potong rambut ni.aku gelak je td. lepas tu akka tu zass..then dia tunjuk kat semua org dlm salon tu rambut aku lebey kurang 7 inci pjg. aku senyum je lah.yang penting setel.

notakukukaki::semoga sempat lah buat kueh raya i thn ni

1 comment: