Friday, August 26, 2011

Kisah semalam

Since semalam ari Khamis, we all penjawat awam di Terengganu waktu tamat bekerja adalah jam 3 petang. Dengan workload yang sangat menstresskan diri,tak termasuk staf2 yang kerasukan'setan' terlepas di bulan Ramadhan ni. memang x yah cakap. rasernya kul 3 tu dah nak duk terpacak kat depan Thumbprint mesin tu. tapi nak jugak kene setelkan keje.pegi memanggil mana2 yang patut sebab starting on 28th(Ahad) ramai yang dah start bercuti raya especially bahagian pentadbiran.

So lebey kurang pukul 3.20 mcm tu br leh masuk kete. tu pun stuck kat depan opis yang mmg terkenal dgn kesesakan melampau time peak hour.ujung2 Ramadhan ni lagi lah, ddah ramai perantau berpusu-pusu balik kampung dan terkedik2 nak memenuhkan jalan. believe it or not.pukul 3.45 br sampai ke tempat nak dituju.

Destinasi pertama
------------------
X ramai orang lagi. sebab masih awal. my aimed nak beli kasut n henbeg sajork. so sgt frust sebab ade je henbeg branded2. tp not my taste.so setelah hampir setengah jam kat situ. kitorg beredar n hantar one of our opismate blk opis.mas ani lah terserempak ngan Miss Pepel Anak Jati Segamat ni kat depan MAsjid Putih

Destinasi kedua
---------------
Jalan sgt jem n manage to get there n alhamdulillah ade parking. beg2nya oke sket dr destinasi pertama tadi.tapi still x puas ati.

Destinasi ketiga(bukan tempat shopping)
--------------------------------------
sampai je kene tegur ngan guard sebab park kat tempat x sepatutnya..bohong je.
tapi x sempat naik sebab orang tu dah discharged.

Destinasi keempat
----------------
Ke Giant tuk solat n cr tempat nak bukak puasa. semua fullhouse. OMG.

Destinasi kelima
-----------------
Pantai Batu Buruk.berbuka kat pantai? owh tidak..we all masuk A&W. x de org meja dlm 4-5 je full. then elok je 5 min nak bukak puasa tu pack gile. kat kaunter pun kelamkelibut.risau kalau terserempak dengan opismate yg lain. wakaka kang ade lak yg merajuk kan.

Destinasi keenam
----------------
balik semula ke Giant. Solat n terus ke destinasi seterusnya

Destinasis ketujuh
------------------
Terengganu Trade Center- org tu nak cari baju Melayu tuk baju raya dia. n Baju Kurung tuk mak dia. Akak inilah yg tolong pilihkan.oke yg dia dah complete tuk baju2 tu..yang akak dia ni..kasut x dapat,henbeg x dapat. alih2 beli selendang 2 helai.camne nih..
Part paling kelakar elok2 je nak kuar dr Hall B tu adik aku sorg ni dah gelabah. dia ckp jgn kuar lg pi jen jalan dulu sebab ade budak opis caw lain duk depan exit tu. tunggu wife dia kot.so kitorg round2 la sekali lg cepat2 keluar.(tu bg mengelakkan sesi gossip je).
So masuk Giant blk beli brg2 buat kueh n kuar2 je ujan lebat.jam dah kul 10.30malam.
Hantar org tu blk umah n i arrived at home around 11.15. Hujan lebat sgt.bawak kete slow gile.

notakukukakiku::brg2 x beli lagi
~henbeg
~kasut
~brooch
~angpow
~lens
~byk lg tp x ingat dah..

2 comments: