Monday, June 27, 2011

Sometimes we shud remember

X menahan ye tajuk entry Mak Ngah arini. ni tgh rest amik napas ..stay kat opis ni siapkan keje tuk Audit Kualiti on 7th July ni ha..pastu Audit lg 13 July tuk bahagian kewangan n Audit ISO on 21 July..ape le diorg ni suke benor ber audit2 nih..mencik betollah.

According to the entry titled. SAje lah nak mengingatkan diri sendiri dan kawan-kawan yang tersinggah kat blog Mak Ngah ni kan. Tentang kemahuan dan permintaan kita yg kadang-kadang tidaklah melampau atau dalam erti kata yang lain adalah simple benor. tapi idak jugak le menjadi kenyataan lagik.

Thats why it said we shud remember. because sometimes, we always ask for something. mintak/ doa macam2 ngan Allah kan..mintak dpt tukar la, mintak cepat naik pangkat la, mintak kaya cepat la.mintak cepat jodoh la cepat dapat anak la. But we always forget solat kite tu sempurna kah. khsyuk kah. di awal waktu kah.. kalau solat zohor pun lg 10 menet nak masuk waktu Asar tu x yah la kan..(mengate diri sendirik)

The worst is we never performed solat or we always making excuses. kalau sebulan ko period sampai 20 ari ape kes lak kan. bulan puasa elok pulak 7 hari je. ni kalau nak berfunction dinner ke..manjang je x boleh semayangnya.. bukan pompuan je..yg lelaki pun ramai x solat x puasa. cukup lah aku tgk kat opis lama 50% lelaki islam x puasa dan semuanya lelaki pantai timur.


So konklusinya, korg malu tak nak doa macam2 tapi korg nyer ibadat tu yillek..tahap2 cukup makan je..kalau korg la keje malas, bos suh buat keje korg x buat. biar je, tak rasa bersalah pun. pastu korg nak mintak amcam2..malu tak?????????????


notakukukaki:: Saya pemalu orangnya

2 comments:

  1. yer sy malu nk mintak mcm2 tp sy tamoh di kata sombong bile x meminta pada yg lebih mengetahui. Maka saya sebaik mungkin cuba menjaga solat saya agar tidak terbabas terlalu teruk mcm dulu heeee

    ReplyDelete
  2. hehehe..doa tu bagus..tapi kalau x solat x puasa x hormat org tua, tapi doanya nak masuk syurga..camne tu..tetttt

    ReplyDelete