Tuesday, June 7, 2011

My worst experience at ER PArt 2

Sambung citer..

Bese la kalo inject2 ni aku assume dlm 10 menet berkesan lah ubatnya. cume aku dah agak sebab bg half dose mmg x jalan nya ngan sakit yg aku tanggung ni.ade la 5 kali dalam ER tu aku gi toilet tuk muntah. makin worst setiap kali muntah, perut pun sakit, abdomen sebelah kanan pun sakit. so, i cant baring2 ye kenkawan. just duduk atas katil di bahagian STICKER MERAH. the nurse yg petite n nice tu dtg n tanye samaada aku cirit birit ke? aku ckp x , aku muntah. then she gave me yellow plastic bag for clinical waste.so aku muntah dlm tu je la.

dalam pada sakit2 tu, aku sebenarnya nak mintak dia injek ubat plg kuat sekali so, x de lah terseksa sgt aku duk berpeluh2 dlm ekon n angin kipas yg kuat tu. kaki je sejuk, n the nice nurse dtg bg selimut suh calm down. i keep complaining that i pain getting worse while the other 3 staff TIDUR..aku ulang tido. nurse yg sombong tu siap berselimut lg letak kepala atas meja, while the MA yg check my BP mula2 tu siap bukak baju biru ER n tudir atas katil yg sticker KUNING. mak ngah sentap sgt oke. aku rase cam nak tercabut segala organ duk muntah2, diorg tido ye.

so i called the nice nurse n told her. she suggested to give me a drip.mak ngah x kesah la ko nak injek ape pun asalkan sakitnya hilang.n she keep asking me question to distracted me from sakit tgn kene cucuk.but dlm sakit2 aku tu setakat kene injek kat tgn tu x de rase ape dah.

tetibe ade pompuan yg dah over due nak bersalin dtg masuk ER sebab x de org kat receptionist depan. hegeh la MA yg tgh tidur tu bgn sarung bj ER. n asked the couple to directly go to matenity ward. n tanpa membuang masa mak ngah panggil MA tu n bitau sakit main teruk ni. He asked me to sabar n sabar. n keep on SMS someone,. aku saspek dia SMS doktor. gile pemalas doktor ngok ngek tu x nak dtg ke ER.aku haramkan gaji ko sebab ko oncall tp tido kat umah kan.cess..

doktor tu x bg injek full dose sebab i got gastrik, it will be more complicated katenya. tahap nak meroyan aku dah kronik dah tp sebab ade budak sorg ni kesian plak kan, dia sembelit dah berape lama ntah x berak, apaknya dtg n tinggalkan dia kat ER while the apaknya gi kuar minum. jenuh plak nurse yg baik hati tu nak gi angkat budak tu gi X-tray.

n ade uncle ni asthma thp kronik dtg nak sedut gas. elok2 je aku nak panggil nurse tu ade plak polis dtg. polis depoh tahanan PATI tu ha. bawak mamat indon ni, tgn bergari. x tau le sakit ape.malas amik port, aku ni ha sakit x kurang2 jugak. then the nurse came n asked me betol ke sakit kat part kanan pinggang or just sakit gastrik angin naik sampai situ, i told her nicely. kalo gastrik i tahu camne sakitnya n angin selalu naik ke hati, jadi pedih hulu hati.

Then, she said, kite tunggu report urine k. i told her im period ye lah kang ade paper dlm urine suke ati plak ckp aku sakit bukan2.then my result ready..

No comments:

Post a Comment