Saturday, October 1, 2011

TrAGedik petang Sabtu

bukan tragedi dah..jd tragediks terus..
Since arini br ade ruang dan masa serta khudrat tuk keluar membeli brg2 keperluan..
So walopun hujan turun mencurah2, tetap gigih dan telah memaksarela the one n only niece tuk ikut together. tu pun setelah dijanjikan habuannya MEKDI.

Walopun ade tetamu dtg kat umah..my cousin n her daughter, my makciks2 n penjual merangkap kawan rapat our mum. mcm janji2 lak..dtg skali kan..tapi hajat nak kuar tu tetap diteruskan sebab dah set dlm kepala kan..time mood tgh ade ni..mmg lah. lagipun diorg dtg nak tgk AMsyar kan..bukan tgk Mak Ngah Amsyar pun
Entah ape lah yang x kena, mebi ade lah tu khilaf kat mana2 kan..tadi sesi memperabiskan duit di AVon Boutique..beli itu ini abislah RM100++..nak pegi Cosway tertinggal kad n kupon kat umah lg 1 la plak(so careless me)..so nak ke Hong leong Bank actually..tp dek sebab jalan jem( x tau apsal) n hujan yg sangat lebat. ditambah2 lak ngan bebelan penumpang umo 7 tahun kat sebelah tadi..so Mak Ngahnya telah memutuskan untuk terus pegi ke DRive Tru Mekdi..

hokkay..disebabkan tempat nya sgt strategik..berhadapan dgn pasaraya Giant..saspek ade jualan murah kot sebab semua kete berpusu2 masuk ke Giant sampai jem org parking di luar pagar. n nama je drive tru..sgt lembab oke..slow gile..order 10 minit br dpt ape yg di order..

lega lah sebab dah dpt nak melepasi kawasan jem..tetibe penumpang sebelah bersuara:
"kenapa air Ribena ni x kale pepel?"
tgh2 jalan jem nak menyelit nak elak kete yg ntah pape..aku belek2 air ribena kunonnya tu..
ku bukak penutupnya erm..aku silap tgk ke ape..(since pakai lens kaler violet)..
"Meh Mak Ngah test dulu rase dia"
konpem..air Sprite..tensen aku...seyes
"kakak tu silap bg..x pe la, Kak Yong minum je la air tu"
"Kak Yong x minum air x de kaler tu..tadikan kite order Ribena.."start berdrama dah anak sedara aku ni..siap buat2 muke..

oke sebagai Mak sedara yg sgt prihatin, aku pun try la cr jalan nak u-turn tgh2 jem tu..dan alhamdulillah manage to u turn n masuk area mekdi nak cr parking space..
oke kem salam sudah..x de oke..so, last choice aku masuk blk lane drive tru tu n wait for another 10 minutes..

sampai kat box order tu Mak Ngah dah naik angin;
"saya x nak beli/order saya nak tukar air"
"oke kak..teruskan pemanduan"
sampai kat kaunter bg makanan tu satu hal plak aku nak terangkan..jenuh oke..
aku rase aku ckp same language dah..x tau la mebi bile time marah tu speed aku ckp tu agak laju.. setelah 2-3 minit aku duk explain br lah budak tu paham..(thats why she work there..)

then my niece muke dah bercahaya ala2 taman I-city dah dpt Ribena..n best part sepanjang jalan tu ade byk trafic lite yg x function n ade lah abe2 polis trafik ni jaga kan..penat telinga dengan the one n only niece duk bebel2 komen psl polis n lastly dia tanya:
"kite x pegi bank pon?"

aku malas dah nak jwp..
n the worst part was brg yg dibeli di Butik Avon tu silap saiz. mmg pekak budak tu gamaknya..
or im the one yg tersangat careless x check semua brg yg dibeli td?oke..aku dah start tensen..

mencik!!!!!!!!!!!!!

1 comment: