Thursday, October 6, 2011

lite n ez

Dalam kehidupan kita seharian terlalu banyak perkara dan peristiwa yang kita tempuh. Baik yang kita suka dan yang kita benci.Mahu atau tidak kita tetap kena menghadapinya. Bukan seperti dalam cerita2 dongeng di TV yg boleh kita forwardkan(kalau kita rakamlah) kalau kita tak gemar sesuatu tu.

Bukanlah senang kalau namanya kehidupan. Dan bukanlah susah namanya dugaan hidup andai kita kuat dan tabah menghadapinya. Memang senang kita menulis dan bercakap-cakap macam kaunselor/pakar motivasi yg selalu kita jumpa. Nak melaluinya tu sedikit perit. Mana ada kehidupan yang sangat senang dan tidak ditimpa masalah. Pokok pangkalnya hati kita.

Andai kita menafsirkan hidup kita ni susah dan serabut.maka stress lah kita dengan kehidupan seharian kita.

Orang Yang Gagal Adalah orang Yang tidak pandai menguruskan masalah. Hanya Manusia yang mampu menguruskan masalah sahaja boleh berjaya.

4 comments:

  1. tetapi dari pada kegagalan itu kita dapat belajar menjadi yang lebih baik dari sebelum nya....

    belajar dari kesilapan...

    ReplyDelete
  2. Kehidupan ini tidak sempurna. Kita sebagai manusia juga tidak maksum.

    ReplyDelete
  3. but we try to make our life perfect rite?

    ReplyDelete
  4. Yes, perfection is the goal, especially dlm melaksanakan perintah Allah dan meninggalkan larangan-Nya... :-)

    ReplyDelete