Monday, January 31, 2011

belajarlah bersyukur

ALhamdulillah
kenapa kita lupe nak bersyukur bile kita tak mendapat apa yang kita impikan.
kita selalunya mengucapkan Alhamdulillah bila kita dapat menda/berita yang best2 je..
WHY?
When we didn't get what we want..we started to curse n used bad words..
x mencarut tak boleh ke?
i dont care who u are..man woman boy girl or even opah or atok sekalipun
why dont u shut ur mouth.

if u marah sgt sekalipun doktor rest tuk solat maghrib yg konon2 lg 40 minit nak azan tu..x perlulah nak menyebut or menaip status or komen di FB anda dgn menggunakan F*** tu..x tahulah kalau bangsa melayu yang beragama islam ni mmg habitnya macam itu.

nak disalahkan parents ..rasenya umo dah masuk 3 series..
yes..we cant control our emotion..tapi kalau kita sabar sket n ingat Allah..
x puas ati dgn gomen service ..ikut saluran betol..
yelah kita yang sokmo keje duk chatting or berfacebooking kat opis ni x tahu keje org lain camne kan

rehat byk ke..mengular byk ke or buat keje sampai x de masa nak angkat muke..
sebab kita bukan di tempat mereka.
im not try to be an angel or very good girl/woman here..
cume kadang2 orang tgh marah..kita ckp elok2 pun x guna jugak..
they never listen.ati tgh bengkak beb..
apa2 pun in other way round if u voice out how bad their service..i think they might take the all negative thing n try to improve their service..

tapi sebetulnya.. kalau nak service bagus..nak org berbudi bahasa berlemah lembut dan sentiasa senyum dengan kita.. kite pun xyah la dtg dengan muke masam mencuka..mulut lancang n jelingan tajam..n always nak cr salah orang..

fikir2kan..

No comments:

Post a Comment