Tuesday, November 24, 2015

A day to be thankful

Assalamualaikum.

Hari ini ada sedikit kekuatan dan kerajinan yang dikurniakan Allah swt untuk bangun pagi dan sediakan sarapan. which im craving for dah lama.. balik kg aritu idak le nyempat nak makan. so there it is walaupun dalam sakit kepala yang amat.. lagipun dah janji dgn my kenkawan tuk sponsor breakfast pagi ni.

Menu: Nasi Kuning, Gulai Ikan Tongkol aka Aye, n acar mentah timun.. ade sambal belacan tapi malu nak letak gambar sebab dah tak rupe sambal belacan dek non oi..

So gigih la tadi keluar awal(lewat sebenarnya sebab 6.30 tu duk terkedek2 lagi kat umah). Knowing that traffic are very smooth sebab sekolah cuti.. so elok je lock jeriji umah bagai.. tetibe ade 2 cute kittens.. very small.. i think they alls ni baru boleh berjalan sebab jalan pon mengengkang lagik.. n tak berjalan pon berlari.. out of no where.. dia datang dari arah tangga tengah n melulu ke arah ku.. panik Mak Ngah.. bukan takut kucing oke!! takut terpijak..
dengan beg bekal dengan wedges tinggi, dengan henbeg berat(ape lah yg ade dalam henbeg nih)..
so i just pass by the kittens.. n suddendly the kittens follow me like im their mother/tuan plak.. sudah.. kite ni dah sampai depan lif n dah tekan button lif.. kucing tu pulak duk gesel2 pintu lif.. takut tersepit pintu lif saje..

sudahnya gigih plak turun tangga tengah, the kittens follow again n they all dah turun satu anak tangga.. me cepat2 naik balik n larik gi tangga ujung which i takut that kittens follow since tangga ujung ade 3 kucing jantan yg otai yg macam orang2 blok D depan ni suke melepak 24 jam..
the kittens wont able to panjat the tangga or they might sad because they lost me(perasan sgt kan)..
sebab i can hear them duk meow meow meow.. while the ganas cat (ketua otai cat) duk gerak2 kan telinga dia okey.. stress aku..
turun2 kat kereta, ade plak mak kucing duk dating kat belakang kereta dengan pak kucing.. disyakki mak kucing tadi la sebab corak badan sama..

i hope they met with their mum before the otai cats found them..

Alhamdulillah for pertemuan dengan the cute cats
they look exactly this this

No comments:

Post a Comment