Monday, January 4, 2016

2016

Assalamualaikum..

Ada yang marah2 sebab semua orang bercakap dn wish tahun baru sempena 2016..kafir katenya.. org islam x sambut.. pelik pulak tang mana sambutnya aku pon tak tahu..dah kalo rase kafir sangat kami2 ni.. awak pegi lah keje on 1st jan tu.. tgk sanggup ke idak.. awat cuti lak.. cuti tu bukan jatuh sambut tahun baru jugak ke?
haish.. kalau nak bertekak memang x abis.. asik dia la nak menang

Anyway disebabkan pentadbiran negara kita ni basenya on Tahun masihi so bile tahun abru datang banyaklah perubahan dan dasar2 yang diubah dan ditambah baik dan jugak baru diwujudkan..

resolusi saya 2016::
- start diet pada 1 Jan (not Atkins dun worry)
- start travel again (korek tabung ayam la jawapnya)
- Le tour de Muzium (semenanjung dulu)
- Buat baik pada semua orang. Yelah kadang orang suka kita kita x suke orang. kadang terbalik.. mcm tu lah.. so just face it. life goes on.
- Doing anything i love to.. Insyaallah



my workplace
- wajib pakai baju cleaner korporat setiap Isnin which i hate it soooo much.. sbb warna putih hokkay n tudung oren.. ku rase makcik cleaner di LRT Kerinci tergugat tgk baju korporat aku same dgn uniform dia tadik..stress makngah
- Julai akan pindah ke Cyberjaya (tu pon kalo stay di HQ lag lah.. kan nama den naik kene transfer ke utara sinun)

No comments:

Post a Comment