Wednesday, February 13, 2013

Oh My

Betullah tu hidup ni bukanlah kisah Dongeng.
Kisah Dongeng tu lagu si Stacy tu je..haish

Stress betol keje 2-3 arini. bila mana staff pengurusan semua cuti. tinggal aku je pompuan terkulat2 dgn big boss n 2 mamat selenga kat satu flor kitorg. korng dgn big boss camne? Aku mcm failed sket la sbb aku bukan jenis bodek membodek kedob mengkedob ni.
so bos mati kutu aku lagi lah mati kutu.

tadi kan tetibe boss offer aku ikut dia g program ape ntah on 16th Feb sempena Le Tour DLangkawi ni. Ala Trg kan jd penaja ke penganjur ntah tul LDL tu since tahun melawat terengganu katenya. siap ckp dia dah booked bilik, so sgt2 harap aku dtg skali then bleh share bilik dgn dia.. OH MY. oke. big boss aku pompuan ye. sgt bergaya Mak Aji kitorg ni. tudung belit2 pusing2 Yuna bling2.

Tapi bile iols yg x brape teman tingkap ni nak bersenandung dgn Mak Aji riso jd canggung plok. lagipun firasat hatiku mengatakan Mak Aji Vogue ade hal len nak ckp. something fishy okeh.

Esok aku kene bg keputusan sbb td aku ckp nak ty mak dulu ade ape2 program tak Sabtu ni.


sebab2 aku x mo n berat hati nak join
------------------------------------
1- its only compulsory to enforcement unit, while management x de di invite pong
2- MAk Aji nak lojing,so kene g ari Jemahat. tido Sabtu pg program gotong royong then blk (aku rase Mak Aji nak g makan megi ketam kot.huhuhu)
3- Aku susah nak jaga protokol dgn big2 boss ni. x reti nak mencelah kalo tgh bergossip
4- G naik kete opis. susah, kalo aku ade hal x suke or x berkenan x leh lari balik umah.
5-Ahad tu aku nak gerak ke Kluang(dgn keadaan x tahu jalan nak ke sana),aku nak rest kalo boleh Sabtu tu. since Ahad nak drive Trg-Kluang beb
6- Mak Aji telah menggula-gulakan aku dgn bitau 'anak ikan' dia pegi. dgn harapan aku terguda. (aku kalo boleh nak elak terjebak hal2 mcm ni)
7- Aku kuat instint Mak Aji nak basuh otak aku suh kawen cepat2 ni. x tau dia jodohkan aku dgn 'anak ikan' dia or anak ikan cawangan (part ni aku stress, mende x tau betol ke x, tapi instinct aku kuat)
8- Aku nak bermalas2 dan mengemas beg kain tuk ke Kluang plus aku nak duk umah je layan perasaan.

No comments:

Post a Comment